avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv)
Discuție deschisă în Executare silită

admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv)

imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea de exec stagiar sau definitiv?
Cel mai recent răspuns: ContSters116985 , utilizator 15:08, 7 Ianuarie 2010
Potrivit Legii nr.188/2000 la art.15 sunt prevazute conditiile care trebuie sa fie indeplinite de o persoana fizica pentru a fi executor judecatoresc , si anume :
a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) are capacitatea deplina de exercitiu;
c) este licentiata in drept;
d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de definitivat sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat concursul sau examenul de admitere in profesie. Sunt scutite de examen persoanele care au exercitat timp de 5 ani functia de judecator, procuror sau avocat, cu conditia sa fi promovat examenul de definitivat in profesia din care provin.
definitiv. are cineva idee cand se va da examenul de admitere in profesie pt executori judecatoresti stagiari anul acesta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre profesia de executor widad widad absolventa stiinte economice ,master in domeniu,specialitatea contabilitate cum ar putea profesa ca executor judecatoresc (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc (cazier) florin882012 florin882012 buna ziua, va rog sa-mi spuneti raspunsul la o intrebare mai pot devenni executor judecatoresc daca am fost condamnat la 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc georgemih75 georgemih75 ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc? (vezi toată discuția)