avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AUTODENUNT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AUTODENUNT

Buna ! As avea nevoie de un sfat legat de chestiunea autodenuntului. Nu am gasit nimic pe internet in masura a ma ajuta si lamuri in acelasi timp. Probabil exista o trimitere la asa ceva in Codul penal, tot ce am gasit se refera strict la denunt. Ceea ce ma intereseaza sunt consecintele autodenuntului pentru cel care initiaza actiunea in vederea demascarii unei infractiuni la care mai mult sau mai putin a fost partas. Am citit acum uyn an si ceva pe vreun forum (nu stiu daca nu chiar aici) ca si persoana care face autodenuntul este cercetata si as dori sa stiu la ce se expune aceasta. Cazul de autodenunt, daca ajuta la ceva, este o asumare prin contract semnat in fata notarului a unui alt pret de vanzare, in domeniul imobiliar. Va multumesc si, in masura timpului dumneavoastra poate reusiti sa ma lamuriti in cateva cuvinte si pe mine in aceasta chestiune.
Nu sunt specialist in penal, dar ceea ce pot sa va spun este ca autodenuntul se face de catre cel care a savarsit o fapta prevazuta si pedepsita de legea penala la momentul savarsirii.
Efectele pot inlatura raspunderea penala , de exemplu in cazul darii de mita, sau poate costitui o circumstanta atenuanta, fara a inlatura raspunderea penala in acest caz.
Depinde de fapta savarsita de catre d-voastra.
are dreptate gabescu dar mai bine persoana in cauza sa stea cuminte...daca cumva nu stie ce ar putea urma.:">
Codul de procedura penala art 223

Denuntul este incunostiintarea facuta de catre o persoana sau de catre o unitate la care se refera art145 din Codul penal ,despre savarsirea unei infractiuni.
Denuntul trebuie sa contina aceleasi date ca si plangerea.
Denuntul scris trebuie sa fie semnat de denuntator,iar in cazul denuntului oral,
acesta se consemneaza intr un proces verbal de catre organul in fata caruia a fost facut
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
mytmarcela, utilizator
Un autodenunt se face in aceleasi conditii ca si un denunt , doar ca aici este vorba despre un mod de sesizare in care chiar persoana care a comis fapta , avand mustrari de constiinta ;) aduce la cunostinta organelor abilitate fapta savarsita . Evident ca se vor efectua cercetari si poate fi inceputa urmarirea penala, iar prin faptul autodenuntului, faptasul are din start niste circumstante atenuante.
Fapta comisa de catre autodenuntator , din cele spuse, ar constitui infractiunea de fals in declaratii - art. 292 C. penal si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Legea va da dreptul de a nu va autoincrimina.
Tot legea va permite si sa va autodenuntati.
Alegerea va apartine.
Cred ca ar fi indicat sa consultati un avocat mai inainte de a lua o decizie pentru ca trebuie sa stiti exact cate taisuri exista.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Unde ma autodenunt? gul.titi gul.titi Buna ziua, Lucrez la o companie de telefonie....si am falsificat niste semnaturi ale unor clienti...am fost decoperit ..si mi-au zis ca ma dau afara...nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru delapidare dariniko dariniko daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)