avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AUTODENUNT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AUTODENUNT

Buna ! As avea nevoie de un sfat legat de chestiunea autodenuntului. Nu am gasit nimic pe internet in masura a ma ajuta si lamuri in acelasi timp. Probabil exista o trimitere la asa ceva in Codul penal, tot ce am gasit se refera strict la denunt. Ceea ce ma intereseaza sunt consecintele autodenuntului pentru cel care initiaza actiunea in vederea demascarii unei infractiuni la care mai mult sau mai putin a fost partas. Am citit acum uyn an si ceva pe vreun forum (nu stiu daca nu chiar aici) ca si persoana care face autodenuntul este cercetata si as dori sa stiu la ce se expune aceasta. Cazul de autodenunt, daca ajuta la ceva, este o asumare prin contract semnat in fata notarului a unui alt pret de vanzare, in domeniul imobiliar. Va multumesc si, in masura timpului dumneavoastra poate reusiti sa ma lamuriti in cateva cuvinte si pe mine in aceasta chestiune.
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp am reusit sa obtin si parerea unui politist care a anchetat astfel de cazuri si care cunoaste practica din domeniu. Se pare ca acele circumstante atenuante s-ar transcrie, in cele mai multe cazuri, printr-o sentinta cu suspendare la adresa celui care face autodenuntul.Desigur ca pot interveni o multime de factori care sa contribuie la ajungerea la o asemenea sentinta, in functie de specificul spetei. Va multumesc inca o data.
Buna seara , am o intrebare despre prescritia faptei de uz de fals si autodenunt. Intreb pentru un prieten.
Acest prieten in 2007 a facut un credit la o banca printr o retea care se ocupa cu asa ceva , creditul a fost facut acte false de munca si printr o firma de brokerat . Acum , in 2020 i a fost pusa popriere pe toate veniturile , creditul fiind in valoare de vreo 10.000 de euro. Acum daca acest prieten vrea sa faca autodenunt , fapta oricum cred ca sa prescris , trecand vreo 13 ani , are vreo sansa sa se stearga acea poprire ? Ce sa poate intampla daca va face autodenunt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma autodenunt? gul.titi gul.titi Buna ziua, Lucrez la o companie de telefonie....si am falsificat niste semnaturi ale unor clienti...am fost decoperit ..si mi-au zis ca ma dau afara...nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru delapidare dariniko dariniko daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si uz de fals cvidanut cvidanut Buna seara. am si eu o problema destul de grava dupa parerea mea. Am luat un credit in 2006 de la Libra bank,cu ajutorul unui prieten care lucra la banca care ... (vezi toată discuția)