avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe la inspectoratul de stat in constructii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe la inspectoratul de stat in constructii

Buna ziua,
In anul 2007 am obtinut o autorizatie de construire(casa structura lemn P+M) intr-un municipiu resedinta de judet. Un an mai tarziu termin casa si ma mut in ea. In anul 2009 banca unde era girat terenul ma obilga sa vin cu proces verbal de receptie finala. Eu am facut unul de receptie partiala(70%). Prin 2010 apar deja la primarie cu acesta casa inscris si incep sa platesc impozit pe ea. Doresc aceasta casa sa o intabulez si pentru aceasta, primaria trebuie sa-mi un elibereze certificat de edificare a constructiei(in el se trec autorizatia si procesul verbal de receptie finala). Pentru a obtine acest proces verbal de receptie finala am inteles ca primaria ma va trimite la ISC pentru a achita taxele conform legii 10/1995. Acum nu mai stiu exact(o sa caut chitantele) ce taxe am platit in anul 2007 si 2009 la inspectoratul de stat in constructii, dar am inteles ca se platesc penalizari mari. Potrivit atr.43, al.2, lit.a din legea de mai sus eu inteleg ca diferenta de bani fata de ceea ce am achitat eu in 2007 si 2009 "se vireaza pina la data semnarii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor", adica nu am de platit penalitati. Tot in aceasta lege, mai jos scrie totusi ca se platesc penalizari de 0.15% pe zi de intarziere. Eu inteleg ca intarzierea ar fi fost daca as fi avut proces verbal final intocmit in anul 2010(de exemplu) si as avea de plata 2019-2010(9 ani * 0.15%zi), Multumesc.
P.S. ISC a inceput sa trimita cetatenii in instanta pentru aceste sume imense(taxe + penalitati) de ordinul miilor de lei. Ar mai fi si prescrierea datoriilor dupa o periodata de 5 ani, daca nu face o instiintare(notificare) a datornicului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: and_alx , utilizator 13:09, 19 Februarie 2019
Va rog ajutati-ma macar cu pareri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de 0.1 si 0.7 pentru cladiri noi si penalizarile aferente, neplatii pinselman pinselman Buna ziua, Am primit de la Inspectoratul de stat in constructii, o adresa ca nu am platiti taxa de 0.1 % si 0.7 % pentru o constructie noua. Cladirea s-a ... (vezi toată discuția)
Taxe la inspectoratul de stat in constructii de 0,1 si 0,7% crynaku crynaku Am construit o anexa gospodareasca agricola in regie proprie in anul 2011 ,am platit taxa de autorizatie catre primarie s-a facut si receptia lucrarilor la ... (vezi toată discuția)
Taxa receptie casa bogdanrusu91 bogdanrusu91 In anul 2010 am obtinut de la primaria Vaslui o autorizatie de constructie casa. In 2011 am facut receptia si intabularea constructiei respective. Sunt la zi ... (vezi toată discuția)