Am o amenda penala de platit in termen de 3 luni din ce stiu.
1)Amenda poate fi platita in orice oras sau in orasul unde am fost judecat sau in orasul unde m-am nascut? poate fi platita online din strainatate ?
2) Acea minuta obtinuta dupa plata amenzii penale, trebuie mers cu ea la judecatorul ce a dat sentinta finala? Cum gasesc judecatorul?
Conform art.559(1) NCPP,Persoana comdamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea,in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hoatararii.
Puteti folosi si copia legalizata dupa minuta hotararii ramase definitiva,nu trebuie sa depasiti termenul de 3 luni de la ramanerea definitiva hotararii.
Plata se efectueaza la TREZORERIA in a carei raza teritoriala domiciliati ori intr-un cont bancar.
dupa plata amenzii penale,cum obtin recipisa? in cate zile obtin recipisa? am fost judecat in Bucuresti. Trebuie sa merg cu recipisa in Bucuresti si sa caut judecatorul respectiv?
Dupa ce fac transferul bancar, pot trimite extrasul de cont ca dovada pe emailul judecatoriei ca judecatoria sa confirme ca mi-am achitat amenda penala si am scapat?
Platiti la trezoreria de domiciliu. Cu chitanta mergeti la biroul executari penale. Sa formulati si o cerere prin care sa aratati ca ati platit amenda.