avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala ( ajutor)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala ( ajutor)

Buna seara,

Am o amenda penala de platit in termen de 3 luni din ce stiu.
1)Amenda poate fi platita in orice oras sau in orasul unde am fost judecat sau in orasul unde m-am nascut? poate fi platita online din strainatate ?
2) Acea minuta obtinuta dupa plata amenzii penale, trebuie mers cu ea la judecatorul ce a dat sentinta finala? Cum gasesc judecatorul?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
cristicris, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristicris , utilizator 01:58, 27 Iulie 2023
Se poate plati oriunde de oriunde. Nu la judecator. La biroul executari penale.
Conform art.559(1) NCPP,Persoana comdamnata la pedeapsa amenzii este obligata sa depuna recipisa de plata integrala a amenzii la judecatorul delegat cu executarea,in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hoatararii.

Puteti folosi si copia legalizata dupa minuta hotararii ramase definitiva,nu trebuie sa depasiti termenul de 3 luni de la ramanerea definitiva hotararii.

Plata se efectueaza la TREZORERIA in a carei raza teritoriala domiciliati ori intr-un cont bancar.

dupa plata amenzii penale,cum obtin recipisa? in cate zile obtin recipisa? am fost judecat in Bucuresti. Trebuie sa merg cu recipisa in Bucuresti si sa caut judecatorul respectiv?
Dna Ioana,

Dupa ce fac transferul bancar, pot trimite extrasul de cont ca dovada pe emailul judecatoriei ca judecatoria sa confirme ca mi-am achitat amenda penala si am scapat?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
cristicris, utilizator
Platiti la trezoreria de domiciliu. Cu chitanta mergeti la biroul executari penale. Sa formulati si o cerere prin care sa aratati ca ati platit amenda.

Alte discuții în legătură

Plata amenzii penale se face personal sau cu procura nelx nelx Am vazut pe internet rezultatul pronuntarii din data de 23.11.2016 pentru refuzare de probe biologice.Condamnare cu 135 zile amena penala,respectiv ... (vezi toată discuția)
Dovada amenda judecatorie? cristicris cristicris Buna seara, Ma puteti ajuta ,va rog? 1. Se poate plati o amenda penala prin transfer bancar? 2. Daca platesc amenda penala prin transfer bancar si o ... (vezi toată discuția)
Despre procedura penala gabi1ro gabi1ro Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare ... (vezi toată discuția)