CItirea nu este 2lei/apartament ci este aproximaitv 1,5 lei /apometru.
La un apartament cu 2 bai si o bucatarie rezulta un cost de 9 lei pentru citire pe luna, cost care il poti considera pierdere din start la care se mai adauga costul unui apometru care este in jur de 100 lei, deci inca aprox 600 lei care dureaza foarte mult timp pana se amortizeaza.
In plus, nimeni nu iti garanteaza ca nu mai vor fi pierderi.
Caz concret, la noi in asociatie, suntem 3 scari iar o scara a tinut mortis sa isi puna apometre radio.
In fiecare luna au pierderi de aprox 50mc de apa rece in conditiile in care in beci nu curge nimic, la fel nici pe coloane, cei de la compania de apa au venit si si-au verificat contorul si au spus ca nu este problema la ei.
Inainte oamenii aveau o medie lunara de pierderi mai mica decat au costul de citire, nu mai vorbim de banii dati pe apometre.
Sigur, sunt rentabile in blocurile unde pierderile sunt foarte mari, de ordinul a 4-5mc/apartament, dar unde pierderile sunt mici, in jur de 0,5-1mc nu cred ca se justifica aceste apometre.
Ar fi bine sa ne spuna initiatorul topicului si cum se distribuie pierderile la ei pentru ca 8mc este foarte mult.
Cel mai normal este sa se distribuie in mod egal/apartament dar sunt unele asociatii unde se pun in functie de consum, la altele in functie de persoane, depinde cum au hotarat in Adunarea Generala.
vali m a scris:
Montati apometre cu ciritre radio.Nu mai aveti erori,nu mai aveti diferente,se citesc de firma in ziua in care vine si furnizorul de apa sa faca citirea, eliminati ''baietii destepti''. Si pentru citire si calcul se plateste aprox 2 lei/apartament.