avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit vanzare a 2-a locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit vanzare a 2-a locuinta

Buna seara. Am o locuinta pe numele meu si vreau sa mai construiesc una. Peste un timp voi vinde prima locuinta. Ipozitul pe care il voi plati pe venit va fi mai mare decat 3%?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:55, 20 Ianuarie 2019
Nu mai platiti impozit decât dacă tranzacția depășește 450.000 lei.
Am vazut ca asa zice legea dar nu zice nimic legat de a doua sau a treia tranzactie. Mai de mult se platea in plus la a doua vanzare
Nu era vorba de a doua, a treia vânzare.
Era vorba de perioada după care imobilul era vândut din nou.
Dacă era vândut în mai puțin de 3 ani de la cumpărare, impozitul era mai mare.
Din februarie 2017 nu se mai plătește decât dacă tranzacția depășește plafonul de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La contractul de schimb nu se plateste impozit? aidu aidu Daca vreau sa vand cuiva un bun, mobil sau imobil, trebuie sa platesc impozit pt suma pe care o primesc contravaloare?! Nu pot, mai bine, sa fac contract de ... (vezi toată discuția)
Impozit la vinzare imobil Violin2 Violin2 Buna ziua. Se mai plateste impozit la vinzarea unei proprietati? Locuinta si teren. Daca da, care este procentul? Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament? luiza44 luiza44 buna ziua, doresc o lamurire ca nu mai inteleg nimic din legile astea!!!! locuiesc la bloc si vreau sa mi vand apartamentul si sa mi cumpar o casa sa ma mut la ... (vezi toată discuția)