avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract intre persona fizica si persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract intre persona fizica si persoana juridica

Se poate incheia un astfel de contract prin care persoana fizica presteaza niste servicii unei firme, iar aceasta isi asuma anumite obligatii fata de acea persoana? (nu ma refer la contract de munca acela implicand o plata lunara sau daca nu o cheltuiala in plus a angajatorului in afara de salariul net acordat persoanei fizice)
Cel mai recent răspuns: adriang , utilizator 07:59, 14 Noiembrie 2006
Da, contract de prestari servicii. Persoana fizica trebuie sa fie PFA. Altfel nu se poate.
pai si daca ii fac un contract de comision? tot trebe sa fie pfa?
Cel mai intelept lucru ar fi sa iei legatura cu un jurist . Contractul de comision este altceva. Sunt convins ca juristul pe care il vei solicita pt. aceasta problema iti va explica totul.
Ciudat este faptul ca am incercat inainte de a posta acest mesaj acest lucru...insa 3 juristi am intrebat dintre care unul a avut puterea sa spuna ca nu stie, iar ceilalti doi printre care si o firma mi-a spus ca nu e de domeniul lor.....ma scuzati...da bai fratilor asa de grea este problema asta...ca vreau sa il platesc pe ala doar cand el face ceva fara al mai onora in momentele in care , scuzati-mi expresia, "taie frunza la caini"?
Nu intru in amanunte asa ca: poti face un contract de prestari servicii mergand pe art. 942 si urmatoarele ,avand in vedere ca , contractul de prestari - servicii este un contract nenumit . Cu conventia civila despre care ti s-a spus este altceva . Pt. mai multe lamuriri iti las mail.

stavarachecristian@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Plata legala a comisionului oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Pentru a avea un contract legal si a se inregistra ... (vezi toată discuția)
Plata prin comision oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Pentru a avea un contract legal si a se inregistra ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa colaborez (eu ca firma) cu o persoana fizica neautorizata? ddurlescu ddurlescu Exista alte metode de colaborare cu o persoana fizica in afara de angajare? Se poate incheia un contract de colaborare prestari servicii? Multumesc. (vezi toată discuția)