avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 864/2016 padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

864/2016 padure

referitor la ajutorul de stat pentru plata pazei

Eu si fratele meu detinem in coproprietate 40 Ha impreuna dupa tata (1/2 si 1/2) dar fara sa fi facut indiviziunea, avem dreptul de a beneficia de acest ajutor limitat la 30 Ha, tainand cont ca suntem 2?

Am intrebat la ocolul silvic respectiv, dar nu au stiut sa imi raspunda, au spus declaratie pe propria raspundere, dar nu doresc sa fac o tampenie, am nevoie de o interpretare, daca stie cineva

Legea zice persoane fizice sau juridice care detin 30Ha sau sub, eu inteleg 30 fiecare, dar nefiind divizate ar putea fi considerate impreuna

Mentionez ca eu mai detin 5Ha separat, pe numele meu in alta parte

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Borhes John, utilizator
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 00:51, 6 Martie 2020
Usor tardiv dar am aflat

se numeste HG 864/2016 si o gasiti aici se numeste minimis

[ link extern ]

Doua mentiuni
1 trebuie sa NU desfasurati activitati economice (e o gresala in text)
2. 30 de Ha maxim pentru persoana fizica sau juridica (adica daca sunt 61 de Ha in coproprietate la 2 oameni nu e ok dar daca sunt 89 Ha in coproprietate la 3 oameni e Ok. Daca ai 40 de Ha in coproprietate cu fratele se considera 20 Ha fiecare + 5 Ha singur si se poate aplica la ocol cu un morman de acte, cereri si certificat fiscal pentru minimis)
E super usor le dai pe mail si speri sa nu intre in SPAM ca nu poti aplica decat in ianuarie al fiecarui an. Daca intra in spam, platesti paza, deci e bine si un telefon dupa trimisul actelor. Alternativ copii xerox si posta cu confirmare de primire. e o procedura destul de stas aparent, doar ca se face ocolul ca nu stie si nu raspunde la mail :)

Scriu poate ajuta pe altcineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezolva un astfel de litigiu? Manole Dumitru Manole Dumitru Sunt in coproprietate pe cote indivize a unei alei de acces cu mai multi coproprietari. Doi dintre coproprietari detin 2/3 (190 m.p.)din aleea de acces, iar ... (vezi toată discuția)
Neplata banilor retinuti pentru cass lani lani Va scriu in numele parintilor mei. Deoarece parintii mei au avut domiciliul in Medias jud.Sibiu si acuma domiciliaza la mine in Cluj-Napoca am solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine... assiris assiris Parintii doresc sa-mi transfere o mostenire. Cum e mai bine sa o faca pentru a nu avea eventuale urmari din partea altor rude (frati, surori) in instanta - ... (vezi toată discuția)