avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pașaport simplu electronic în GERMANIA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pașaport simplu electronic în GERMANIA

Bună ziua,

m-am interesat la Consulat despre refacerea pașaportului expirat în Germania și nu am înțeles un lucru sigur... La numărul de telefon nu răspunde nimeni, iar prin email nu ți se răspunde concret la întrebări.

Cei de la Consulat mi-ai spus prin email că documentele necesare sunt:

-paşaportul anterior (dacă acesta există)
-certificate de stare civilă (naştere, căsătorie, deces, divorţ);
-cartea de identitate/cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate (dacă acestea există, în cazul meu nu, că l-am pierdut);
- documente eliberate de autorităţile statului de domiciliu împreună cu traducerea în limba română, după caz, din care să rezulte dreptul legal de şedere pe teritoriul statului respectiv

Buuun, aici la ultimul punct nu îmi este clar următoarele:
1) La care act se referă decât Meldebestätigung? Eu știu că el dovedește faptul că ai locuință în Germania
2) Cum îl traduc în română din Germania? De legalizat din câte am înțeles, îl legalizează Consulatul... Dar de tradus?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:04, 17 Ianuarie 2019
Da, trebuie dovada de domiciliu.

De tradus il traduceti la un traducator autorizat din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in romania? Annaliana Annaliana Buna ziua,as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in Romania.Care sunt pasii care trebuiesc urmati? (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)