avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pacalita si jecmanita de un escroc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pacalita si jecmanita de un escroc

Buna seara,
Am o cunostinta care lucreaza in Germania.A fost abordata de un escroc roman pe internet,a abuzat de buna ei credinta si a determinat-o sa cumpere un telefon scump si o tableta la abonament pe numele ei(pt ca el nu avea adresa acolo),cu promisiunea ca o sa achite el ratele,imediat ce isi gaseste de lucru.De munca nu si-a gasit individul,dar a stat pe banii ei si a tot dus-o cu vorba,in final a inceput s-o ameninte,sa-i vorbeasca urat prin mesaje.Ar trebui sa se adreseze politiei in Germania sau in Romania?Stie ca el este condamnat penal cu suspendare in tara,plus un termen de incercare de 2 ani.Pe ea a inselat-o in 2017,in timpul procesului lui din tara(pronuntat in 2018).Mai este in termen sa faca o plangere penala contra lui?Mai are inca de plata la telefonul ala pana in iunie anul asta.Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
amyro777, utilizator

Alte discuții în legătură

Înșelăciune online-achiziție bunuri site din străinătate. visancatalin visancatalin Am găsit un site cu piese auto din UK care avea produsele de care eu eram interesat. Comand produsele și încerc să plătesc cu cardul prin de PayPal, numai ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? obiectul primit nu corespunde descrierii zzzt23 zzzt23 buna seara :) am si eu o problema... acu 3 zile am facut un schimb pe net...cu un individ.schimbul consta in 2 telefoane.eu am trimis primul telefonul iar ca ... (vezi toată discuția)
Suspect pentru o infractiune, poate parasi tara? irinausa35 irinausa35 buna ziua prietenul meu este in italia si sa intamplat sa cumpere electronice de la un om iar el nu avea garanzie la acele lucruri iar polizia la prins si ia ... (vezi toată discuția)