avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ASISTENTUL MEDICAL SI MEDICO SOCIAL ISI POATE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ASISTENTUL MEDICAL SI MEDICO SOCIAL ISI POATE DESFASURA ACTIVITATEA IN BIROUL DE INTERNARI CU SALARIUL AFERENT?

Buna ziua,
Activez ca Registrator medical in biroul de internari si am colege care fac aceeasi munca desi sunt incadrate ca asistente medicale si medico-sociale cu salariile aferente. Am solicitat conducerii spitalului la care lucrez sa fim remunerate conform grilei salariale aferente functiei de Registrator medical deoarece ne desfasuram aceeasi activitate si nu am primit nici un raspuns.
As dori sa ma interesez daca exista un temei legal cu privire la acest aspect intrucat din punct de vedere uman nu este corect pentru ca salariul unui Registrator medical nu poate fi comparat cu cel al unui Asistent medical.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
elenanutica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 21 Februarie 2019
Salarizare se face pentru functia detinuta si nu pentru o alta functie .... in cazul dvs., daca s-ar modifica functia atunci se modifica si salariul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns insa conform Legii nr. 202/2002 cu privire la discriminarea la locul de munca, la aliniatul 2 se specifica faptul ca tutror salariatilor care presteaza o munca , le sunt recunoscute drepturile la plata egala pentru munca egala.
Dar Legea 153/2017 ?
Sa inteleg ca legea poate fi interpretata in functie de bunul nostru plac??
Depinde cine o interpreteaza ... eu cunosc o regula : pentru o functie ii corespunde un salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 188 din 1999 discriminatorie?! nelijiru nelijiru Legea 188/1999 discriminatorie?! 1. In conditiile in care esti functionar public din 2000, incadrat potrivit Legii 188/1999 modif si completata (grad ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 500 lei pentru asistenti Camy88 Camy88 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la aplicarea ordinului 3301/791/2023 privind stabilirea conditiilor pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 3^1 ... (vezi toată discuția)
Coordonator statistica.buna seara!as dori sa ma lamuriti intr-o situatie foarte delicata ... Alexa dyana Alexa dyana Buna seara!As dori sa ma lamuriti intr-o situatie foarte delicata .Am fost numita prin decizia managerul inca din anul 2019 coordonator compartiment Statistica ... (vezi toată discuția)