avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compania refuza sa platesca salariul compensatoriu!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compania refuza sa platesca salariul compensatoriu!

Buna ziua.

O intrebare:
- cineva a fost dat afara prin disponibilizare impreuna cu alti colegi. Toti au primit cate un salariu compensatoriu, insa "cineva" a fost in concediu medical 2 luni. Acum, dupa 2 luni, cand s-a facut lichidarea, societatea nu i-a mai platit salariul compensatoriu decat partial, motivand ca nu au bani. Cica o sa platesca cand o sa aiba. Care ar fi termenul maxim in care trebuie sa achite acest salariu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:56, 17 Noiembrie 2009
In mod normal slariul compensatoriu se achita la lichidare.
CCM unic la nivel national 2007-2010

Art. 48. - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Imi pare rau pentru dumneavoastra!
Ar trebui sa va adresati IInspectoratului Teritorial de Munca din orasul dumneavoastra. Intr-o situatie asemanatoare am fost si eu. Din luna aprilie nu mi-am mai primit salariul, pe 1 iunie am intrat in concediu prenatal si am cerut in scris dar si verbal angajatorului plata salariilor restante, pe 17 iunie am primit acasa o decizie de concediere precum ca firma nu are bani si trebuie restructurate posturile (asta a fost doar o razbunare ca mi-am permis sa-mi cer drepturile) A doua zi am primit o anulare a deciziei de concediere(probabil ca le-a zis cineva ca nu e legala concedierea mea avand in vedere starea mea de graviditate )si instiintarea ca-mi voi primi banii candva cand vor avea. M-am adresat ITM si s-au deplasat la sediul societatii pentru control, le-a fost dat un tremen limita de a-mi plati salariile si a face dovada platii.
Banii i-am primit prin iulie dar i-am recuperat! Bafta!
Ma bucur cand institutiile statului intervin in mod real pentru aplicarea prevederilor legale.

Nu am auzit inca,pe cineva,care a facut sesizare la casa de sanatate si functionarii de acolo au facut o verificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu concediere prin desfiintarea postului? luky33 luky33 Buna ziua! Am fost trimis in somaj prin desfiintarea postului si ultima mea zi de munca ar fi data de 02 iunie 2010.... As vrea sa stiu daca angajatorul are ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cu art 65- in acest caz, ce drepturi au angajatii coffegirl coffegirl Buna ziua! Va rog, daca puteti sa ma lamuriti, in legatura cu prevederile art 65 - mi s a desfacut contractul de munca si am cateva intrebari: 1) ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti care mi se cuvin dupa incetarea contractului de munca PetreaCorina PetreaCorina Am fost angajata a unei firme de schimb valutar din Bucuresti (eu locuiesc in Brasov). Data de 2 iunie 2010 a fost ultima zi de lucru ( am fost ... (vezi toată discuția)