avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma suspendata

Sotul are o firma pe care in 2010 a suspendat-o. C ontabila a spus ca numai trebuie depuse bilaturi nici alea la 0,a spus ca ANAF o va inchide din oficiu,dar nici in prezent nu a fost inchisa. Ce sa fac mi frica sa nu primesc amenzi ,as vrea sa inchida firma ce sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:12, 19 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Greu cu butonatul pe telefon.
Nu cred ca veti primi amenzi insa veti avea cazier fiscal.
ANAF si ONRC vor inchide firma, insa sunt cateva mii, daca nu chiar sute de mii in situatia dvs, deci mai poate dura cativa ani pana se radiaza din oficiu.
In mod normal suspendarea a expirat dupa 3 ani, deci in 2013, deci ar fi trebuit sa o reactivati la ONRC, sa depuneti declaratii fiscale cu 0, bilant, etc. Apoi puteti proceda la lichidarea voluntara a acesteia.
Mulțumesc.
O firma care isi suspenda activitatea este luata in evidenta ca atare. Insa, asta nu presupune ca nu aveti obligatia depunerii unor declaratii si a bilantului anual, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate dupa radiere firma Marius175 Marius175 Buna ziua, Firma care am avut-o a fost radiata de la registrul comertului, am primit certificatul de radiere. Odata cu acest demers am luat de la finante ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma inactiva alinazaharia alinazaharia Buna seara,doresc cateva lamuriri cu privire la lichidarea unei firme.In primul rand firma este inactiva la ANAF ca urmare a faptului ca in urma cu 4 ani a ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)