Desi nu inteleg exact sensul expresiei "am fost pbligati", va raspund astfel:
1. In situatia existentei unui contract incheiat in acest sens ii puteti trage la raspundere contractuala, fct. de prevederile contractului;
2. In situatia inexistentei acestuia (dar existentei probelor ) investitiilor, ii puteti trage la raspundere pe baza faptului juridic al imbogatirii fara justa cauza. (avind ca temei art.494 al.3 C.civ.) (actiune denumita "de in rem verso"). Aceasta presupune insa inexistenta unui contract (intalnirea ofertei cu acceptarea, care da nastere unui contract si raspunderii contractuale, in conditiile acelui contract!).
Ambele tipuri de actiuni se introduc in instanta (judecatorie, iar daca suma revendicata depaseste 500.000 RON, tribunal).
Mentionez ca lucrarea de extindere a fost castigata la licitatie de catre o firma agreata de catre Electrica, toate autorizatiile fiind pe numele noastre a vecinilor iar dupa executarea lucrarilor ni sa adus la cunostinta de catre cei de la Electrica ca respectiva retea nu va fi alimentata cu energie electrica decat atunci cand o vom ceda catre acestia
Va sfatuiesc sa faceti absolut toate cererile in scris, iar raspunsurile la solicitarile dvs., primite tot in scris, sa le pastrati pentru a le putea utiliza ca dovezi in instanta impreuna cu toate probele referitoare la cheltuielile facute de dvs. In acelasi timp, in situatia in care, anterior efectuarii investitiilor vi s-a spus ceva (ce puteti proba), iar ulterior vi se cere altceva sau vi se refuza alimentarea cu energie desi acest fapt ar fi fost acceptat anterior (fapt pe care trebuie, de asemenea sa-l puteti proba ), atunci puteti actiona in instanta Electrica atat pentru a efectua acele fapte si acte (inclusiv alimentarea cu energie) la care s-a obligat, cat si la restituirea investitiilor si plata unor daune daca este cazul. In acelasi timp, faptele unor reprezentanti ai societatii de a va prezenta in mod fals unele aspecte, pentru obtinerea unor foloase (inclusiv pt. insusirea investitiilor dvs.) sau refuzul de a indeplini anumite acte, poate imbraca, numai in anumite circumstante, aspecte infractionale.
Am prezentat intreagul evantai posibil al aspectelor juridice, care insa, nu poate fi constat in mod concret decat de un avocat care sa va consilieze, asiste si sa va reprezinte interesele. De altfel, mai ales ca sunteti mai multi investitori si ca alimentarea cu energie electrica este un lucru important in economia utilitatilor unei locuinte, cred ca ar tebui sa mai faceti si o investitie in asistarea legala de specialitate, care cel putin partial, in situatia castigarii unor drepturi in instanta, poate fi recuperata.
Succes!