avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la credite făcute de mama mea, care a decedat?

Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la credite făcute de mama mea care a decedat. Credite făcute cu icredit și Provident
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Aveti ce mosteni de la mama, in afaa de credite ? Bunuri sunt ?
Da. Noi am vrut să plătim dar nu vor să ne arate contractul. Ne-au dat doar un număr de cont unde sa viram banii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunt bunuri de mostenit, aveti tot interesul sa rezolvati problema,
Mergeti la notar si obtineti un certificat de calitate de mostenitor si apoi, in calitate de mostenitor al persoanei, puteti sa va interesati de obligatiile pe care mama le avea.
Cautati prin casa contracte, chitante.. imposibil sa nu gasiti.
Puteti proceda asa cum ati fost sfatuit de gi-jane. Totusi, nu platiti nimic pana nu vi se pun toate actele la dispozitie. In momentul in care veti avea calitatea de mostenitor veti putea primi toate actele de la societatea creditoare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va spun ca mama dumneavoastra are un imprumut de la mine ma credeti? Totul se face pe acte scrise. Le trimiteti in scris asta si daca va cer banii verbal ii filmati si puneti filmarea bine. Trebuie sa prezinte contractul cu datele si semnatura. Verificati semnatura cu atentie. Puteti cere sa va prezinte extrasul de cont in care trebuie sa apara rata platita de mama dumneavoastra. De fapt trebuie toate extrasele cu toate ratele platite pana la moarte. Studiati contractul si atentie sa fie semnaturi pe toate filele pentru ca e usor sa schimbi prima fila pe care e imprumutul de 1000 lei cu alta fila pe care sunt 5000 lei sau 50.000 lei.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)