avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la credite făcute de mama mea, care a decedat?

Ce se poate întâmpla dacă nu plătim ratele la credite făcute de mama mea care a decedat. Credite făcute cu icredit și Provident
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorii vor apela la un executor judecătoresc pentru executarea bunurilor ramase moștenire de la debitorul defunct. Nu arată nimeni acte, contracte..., la presupușii moștenitori. După realizarea succesiunii, moștenitorii reali trecuți în acte vor putea avea acces la o copie a dosarului execuțional. Fără a avea un certificat care să ateste calitatea de moștenitori legali, nu sunt parte legală în relația cu creditorii.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Creditorii pot sa apeleze la un executor numai daca au o sentinta....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@dtoni contractele de credit sunt titluri executorii, nu mai este necesara o hotărâre judecătorească. Creditorii merg direct cu contractul de credit la executor și cer executarea silită. De restul procedurilor se ocupă executorul judecătoresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti succesiunea, ulterior, interesati-va de situatia imprumutul perfectat de mama dumneavoastra.

Exista vreun contract de asigurare incheiat ?

Astfel, in cazul decesului, banca va incasa indemnizatia de asigurare, sens in care apreciem ca in masura in care valoarea indemnizatiei acopera integral valoarea creditului, datoria se stinge.

In situatia in care, totusi, valoarea asigurarii nu acopera intreaga datorie, devin incidente aceleasi dispozitii ale art. 1.114 alin.2 din Codul Civil, care prevad ca mostenitorii raspund doar cu bunurile mostenite si in limita cotei mostenite din masa succesorala.

Cu privire la contractul de asigurare, pentru a incerca sa preintampinati eventuale situatii in care asiguratorul refuza plata indemnizatiei catre banca, acordati o atentie sporita urmatoarelor elemente:

- cazurile de excludere a raspunderii asiguratorului, specifice acestor contracte de asigurare;
- furnizarea detaliilor privind declararea starii de sanatate anterioare ;
- conditiile in care asigurarea produce efecte dupa producerea riscului asigurat;
- ce puteti face in cazul falimentarii asiguratorului;
- care este modalitatea de solutionare a plangerilor privind neplata despagubirii la producerea riscului asigurat.

Verificati contractul de asigurare,daca el exista , clauzele contractuale.

Banca va poate executa silit, vizand bunurile in patrimoniul dumneavoastra.

Odata ce acceptati succesiunea, acceptati atat pasivul, cat si activul succesoral.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)