avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare imobile executate
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare imobile executate

Se da următoarea problema. O firma in insolventa a cărui administrator este executat silit pt un b.o. de 100000 lei. In apr 2018 creditorul adjudeca in contul creanței cota de 1/2 dintr un imobil deținut în coproprietate cu alți doi proprietari la o valoare de 60000 lei. Intre timp administratorul judiciar face o plata din patrimoniul societății de 50000 lei. Intrebarile sunt:
Unul dintre coproprietari vrea sa cumpere cota adjudecata la diferența de valoare. Creditorul nu recunoaște nicio plata efectuata. In condițiile in care adjudecarea și plata administratorului judiciar depășesc valoarea datoriei cum pot sa recuperez imobilul? In eventualitatea unei acțiuni de partaj intre coproprietari se poate lua în calcul valoarea achitată de adm judiciar?

Alte discuții în legătură

Evacuare debitoare MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, ... (vezi toată discuția)
Imobil aflat in coproprietate alexandru0909 alexandru0909 Buna ziua, Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters296710 ContSters296710 In situatia unui partaj judiciar intre doi fosti soti, valoarea taxei de timbru de 3% este interpretata diferit, in sensul ca unii sustin ca aceasta se aplica ... (vezi toată discuția)