avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CAS si CASS, impozit pe salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CAS si CASS, impozit pe salariu

Printr-o hotarare judecatoreasca(decembrie 2018) s-a dispus plata salariilor indexate cu indicele de inflatie precum si dobanda legala, sume ce se vor achita in 5 ani conform OG 90/2017.
Baza de calcul a contributiilor sociale include si actualizarea cu indicele de inflatie?
Cum se inregistreaza in contabilitate sumele ce trebuiesc achitate in urmatorii ani?
Cotele de contributii sunt cele in vigoare la data stabilirii drepturilor salariale dar impozitul pe salariu se calculeaza la data platii? De exemplu pentru diferente din salarii din 2015, cotele de Cas erau 10,5 %,CASS 5,5 %si impozit 16%. Daca se calculeaza in prezent se utilizeaza cotele de contributii descrise mai sus iar impozit de 10%?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
nina10021970, utilizator

Alte discuții în legătură

Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Impozit 2018 comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, incerc sa ma lamuresc cu noile modificari salariale, si cred ca am inteles o parte din aceste modificara iar o parte nu: - eu inteleg ca salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul venit din salarii incepand cu 1 ian 2016 ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, As dori sa aflu, incepand cu 1 ian 2016: 1. care sunt cotele de contributii sociale datorate de salariat incadrat cu CIM; 2. care sunt cotele de ... (vezi toată discuția)