avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare contract

Buna ziua. Anul trecut, in luna martie, am incheiat un contract de vizionare cu o firma imobiliara pe o perioada de 12 luni.
In contract este specificat ca daca niciuna din parti nu denunta contractul cu cel putin 30 de zile inaintea expirarii perioadei de 12 luni, atunci acesta se prelungeste cu perioade de cate 12 luni. Cum pot denunta contractul? Este in regula daca le trimit un email in care solicit incetarea contractului conform acestei prevederi?
Pot sa trimit acel email, sa zicem, la inceputul lunii februarie?
Va mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
mshboss, utilizator
Cel mai recent răspuns: mshboss , utilizator 18:17, 20 Ianuarie 2019
Buna ziua,

Este mai bine sa redactati o adresa si sa o transmiteti prin posta cu confirmare de primire si email. Ce se prevede in contract cu privire la modalitatea de comunicare intre parti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Mulțumesc frumos pt răspuns.
In contract nu se prevede nimic referitor la modalitatea de comunicare intre parti.
Pana acum am comunicat cu firma respectiva prin email.
Atunci asa e cel mai bine, adresa transmisa prin posta cu confirmare de primire si email.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Este absolut inutil să reziliezi un contract de vizionare.
Dacă, în calitate de cumpărător, ai vizionat în trecut un imobil, obligaţia de a plăti comision pentru un imobil deja vizionat nu poate fi evitată prin rezilierea contractului.

Rezilierea contractului are efecte pe viitor, nu pentru trecut, adică nu te scuteşte de plata comisionului la imobilele deja vizionate.

Un contract de vizionare nu te obliga să cumperi exclusiv prin agenţia imobiliară respectivă şi să plăteşti comision indiferent dacă ai găsit un imobil altundeva (trebuie verificat contractul şi clauzele). Ei vor să se protejeze că nu îi sari la comision iar denunţarea nu te ajută cu nimic să scapi de plata comisionului pentr imobile vizionate.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dacă eşti proprietar şi te referi la un contract de exclusivitate la vânzare... atunci da! Trebuie reziliat, dacă nu mai vrei să colaborezi cu firma.

Alte discuții în legătură

Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
valabilitate contract cu agentia imobiliara bellla bellla buna ziua va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.ce solutie juridica concreta as putea avea daca initiez ... viper X viper X Buna ziua.Ce solutie juridica concreta as putea avea daca initiez o plangere impotriva proprietarilor unui apartament scos la inchiriat , sot si sotie, care ... (vezi toată discuția)