avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate contract cu agentia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate contract cu agentia imobiliara

buna ziua
va rog cine poate sa-mi dea un raspuns.
am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, agentul imobiliar ne-a promis ca ne va ajuta sa vindem un apartament pt a putea sa-l achitam pe cel pt care am semnat contractul, am facut un antecontract de vinzare cumparare, dar care ulterior noi nu l-am putut respecta, am ajuns la o intelegere cu proprietarii si nu am mai respectat antecontractul , in februarie 2010 am incheiat contractul de vinzare cumparare, vreau sa stiu daca eu mai sunt obilgata sa-i platesc comision agentiei imobiliare, vinzatorul i-a platit 2500 de euro, pentru noi nu a facut decit sa ne conduca la o usa.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:41, 10 Martie 2010
Serviciile agentiei imobiliare constau in a va vinde pontul, deci faptul ca v-a aratat apartamentul insemna ca v-a facut un serviciu, pe care trebuie sa-l achitati.
Daca ati semnat un contract cu agentia, contract prin care - pentru serviciul facut - v-ati obligat la plata unui comision, atunci va trebui sa-l achitati. Chiar si numai pentru faptul ca v-a condus la o usa. Dincolo de usa aceea se afla ceea ce le-ati solicitat lor sa va gaseasca - un apartament pe care doreati sa-l cumparati.
depinde de contractul dvs cu agentia imobiliara, ce clauze sunt, ce prevede el. pe de alta parte, depinde si de contractul vanzatorului cu agentia imobiliara ...poate cu agentia, el are chiar exclusivitate.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
acel contract de vizionare are o valabilitate de 12 luni daca in acest termen nu este incheiat un contract de vinzare işi pierde valabilitatea. este vorba despre acea hirtie care ti-o pune sub nas agenţii imobiliari atunci cind vezi un apartament , unii daca refuzi sa o semnezi tot merg cu tine la vizionat. eu vreau sa stiu daca agentia ma poate actiona in instanta pt ca refuz sa-i platesc comision daca acea hirtie nu mai este valabila.
multumesc
Daca ati incheiat actul de vanzare-cumparare dupa expirarea termenului de 12 luni, cel putin teoretic, nu mai aveti nici un fel de obligatie fata de agentie.
Studiati, insa, atent clauzele din contractul cu agentia sau/si apelati la sfatul concret al unui specialist in domeniu.
Dvs. raspundeti fata de agentie doar in baza contractului semnat de dvs., nu ar trebui sa va intereseze raportul juridic al celeilalte parti implicate, cu agentia.

Alte discuții în legătură

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Anunț imobiliar înșelător. aș putea obliga agentul imobiliar să facă modificări la imobil pe cheltuiala sa? andrei6200 andrei6200 Un agent imobiliar mi-a prezentat un imobil care mi-a placut, si pentru care am semnat ulterior un antecontract de vanzare-cumparare. Anuntul imobiliar al ... (vezi toată discuția)