A m si eu o intrebare anul trecut am fost acuzat pe nedrept de o infractiune mi-am angajat avocat mi s-a deschis dosar penal pus sub control judiciar si dupa 6 luni s-a dovedit ca sunt nevinovat si dosarul a fost clasat si intrebarea mea este cum imi recuperz banii care i-am platit la avocat pentru o " greseala" facuta de politia romana?
la un avocat.
În niciun caz să nu mergi singură la proces pentru că statul va trimite în instanţă avocaţi/consilieri foarte buni care vor specula orice detaliu.
În ce priveşte instanţa competentă, ca să-ţi dau un răspuns interimar, cred că e Tribunalul Bucureşti (dar nu sunt sigur).
Important este cum pregăteşti acţiunea introductivă, cum ceri prezentarea dovezilor, inclusiv paguba provocată ţie de cercetare, etc. Trebuie să dovedeşti pagubele.
Poţi cere şi daune morale.
Dacă ai o acţiune bine întemeiată şi scrisă înţelept, poţi convinge judecătorul să-ţi dea o despăgubire după cum meriţi.
Accident
ionuttudorel
Buna,ma numesc ionut,am si ieu o nelamurire,in urma cu 2 ani fratele meu a murit intrun grav accident de masina(fiid nevinovat,o alta persoa venit de pe ... (vezi toată discuția)