avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare onorariu avocat

A m si eu o intrebare anul trecut am fost acuzat pe nedrept de o infractiune mi-am angajat avocat mi s-a deschis dosar penal pus sub control judiciar si dupa 6 luni s-a dovedit ca sunt nevinovat si dosarul a fost clasat si intrebarea mea este cum imi recuperz banii care i-am platit la avocat pentru o " greseala" facuta de politia romana?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:32, 19 Ianuarie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acţiune împotriva statului pentru despăgubiri pentru prejudiciu.
Acţiune civilă ce decurge dintr-o cauză penală - scutită de timbru.
Unde si cui trebuie sa ma adresez ?
la un avocat.
În niciun caz să nu mergi singură la proces pentru că statul va trimite în instanţă avocaţi/consilieri foarte buni care vor specula orice detaliu.
În ce priveşte instanţa competentă, ca să-ţi dau un răspuns interimar, cred că e Tribunalul Bucureşti (dar nu sunt sigur).

Important este cum pregăteşti acţiunea introductivă, cum ceri prezentarea dovezilor, inclusiv paguba provocată ţie de cercetare, etc. Trebuie să dovedeşti pagubele.
Poţi cere şi daune morale.

Dacă ai o acţiune bine întemeiată şi scrisă înţelept, poţi convinge judecătorul să-ţi dea o despăgubire după cum meriţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasesc informatii despre pedepse? bscrst bscrst Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent daca se poate unde gasesc informatii despre pedepsele ce se aplica in urma unui proces care implica ... (vezi toată discuția)
Accident ionuttudorel ionuttudorel Buna,ma numesc ionut,am si ieu o nelamurire,in urma cu 2 ani fratele meu a murit intrun grav accident de masina(fiid nevinovat,o alta persoa venit de pe ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru o presupusă faptă de furt de energie electrică, dosar clasat. se mai poate adresa societatea în cauză instanței civile pentru recuperarea prejudiciului? raducris77 raducris77 Buna ziua. Exista posibilitatea, in caz afirmativ care este temeiul legal, al initierii unei actiuni pe cale civila( pretentii) pentru recuperarea unui ... (vezi toată discuția)