Buna,ma numesc ionut,am si ieu o nelamurire,in urma cu 2 ani fratele meu a murit intrun grav accident de masina(fiid nevinovat,o alta persoa venit de pe cotranses a provocat accidentu)ce deespagubiri se acorda?pot sa cer in istanta si bani pe masina?(fiid distrusa in totalitate)multumesc mul respect
Pe langa sanctiunea penala, inculpatul va fi obligat sa plateasca si despagubiri materiale: pagube la masina, cheltuieli de inmormantare, cheltuieli cu pomenirea si alte asemenea. Ar fi bine sa depuneti documente in acest sens.
E f. important unde a ajuns ancheta si ce cereri s-au formulat pana acum, din partea familiei.
Din experienta, va spun ca nu se pot obtine despagubiri rezonabile, fara ajutor specializat in acest domeniu, intrucat in legislatia romaneasca nu exista un barem dupa care sa fie calculate aceste despagubiri, totul reducandu-se la o negociere cu firma de asigurari sau in instanta, la modul in care se formuleaza cererile, se administreaza probele necesare si se convinge judecatorul asupra pertinentei cererii de constituire parte civila in cauza.
Adica, nu e suficient sa se ceara anumite sume, ci sa se si demonstreze, in fapt si in drept, de ce trebuie sa fie acordate sumele respective.
Accident auto
ionut_teo
Acum ceva timp fratele meu a fost inplicat intrun accident mortal...o alta persoana a intrat pe contra sens si aprodus accidentu(in urma expertizei ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca
CRISTY40
In urma cu aproximativ o luna am avut un accident rutier din vina unui alt conducator auto care mi-a dat polita lui de asigurare RCA.
Masina mea (Mercedes ... (vezi toată discuția)