avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Regimul juridic al talonului de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Regimul juridic al talonului de pensie

Deoarece talonul de pensie reprezinta un document cu utilizari multiple, atesta calitatea de pensionar, similar unei legitimatii de serviciu, cu toate consecintele juridice care decurg de aici, consider ca diversele institutii: spitale, societati bancare sau de alta natura care retin talonul original, comit un abuz prin conditionarea serviciului respectiv de predarea talonului.
In afara de faptul ca nu mai poti avea acces la servicii cu caracter social, medical etc, apreciez ca talonul de pensie original este un document personal, care nu ar trebui instrainat.
Ma intereseaza argumentul juridic, respectiv temeiul legal prin care pot contesta aceasta cerinta abuziva.
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 23:29, 19 Ianuarie 2019
Eu nu cred că vă condiționează cineva să dați cuponul ORIGINAL de pensie. Numai leneșii dau originalul la doctor sau la spital, că le este lene să facă copii xerox.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Daca ar fi vorba de lene, comoditate mai elegant spus, nu faceam acest efort de-a solicita un sprijin pe forum. Ar fi util pentru cei neincrezatori ca dvs, Dapix,' sa intrebati pensionari despre situatiile in care li se solicita, citez, "taloanele de pensie pentru luna in curs, in original"
Si apoi, cine ar da "de lene" talonul din mana, cand la tot pasul ai nevoie de el?
De cativa ani ma confrunt cu aceasta problema, in mod special la o institutie cu profil bancar. Aceeasi discutie o port cu personalul institutiei. Anul trecut am protestat foarte vehement si ...a tinut, iar recent, nu am mai avut timpul si dispozitia de a ma razboi. Insa, nu consider ca este nevoie de consum de nervi ci de un argument juridic.
Astept un raspuns pertinent.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
dan_crihan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap btmariuss btmariuss as vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie de handicap sau insotitor pentru o persoana care are o proteza la sold, urmeaza si a doua, iar persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerificat handicap antoniu2 antoniu2 Buna seara , Sotia mea a obtinut certificat de incadrare in grad de handicap accentuat valabil 24 luni cu data dobandirii handicapului 1983 . Mentionez ca data ... (vezi toată discuția)