Deoarece talonul de pensie reprezinta un document cu utilizari multiple, atesta calitatea de pensionar, similar unei legitimatii de serviciu, cu toate consecintele juridice care decurg de aici, consider ca diversele institutii: spitale, societati bancare sau de alta natura care retin talonul original, comit un abuz prin conditionarea serviciului respectiv de predarea talonului.
In afara de faptul ca nu mai poti avea acces la servicii cu caracter social, medical etc, apreciez ca talonul de pensie original este un document personal, care nu ar trebui instrainat.
Ma intereseaza argumentul juridic, respectiv temeiul legal prin care pot contesta aceasta cerinta abuziva.
Eu nu cred că vă condiționează cineva să dați cuponul ORIGINAL de pensie. Numai leneșii dau originalul la doctor sau la spital, că le este lene să facă copii xerox.
Daca ar fi vorba de lene, comoditate mai elegant spus, nu faceam acest efort de-a solicita un sprijin pe forum. Ar fi util pentru cei neincrezatori ca dvs, Dapix,' sa intrebati pensionari despre situatiile in care li se solicita, citez, "taloanele de pensie pentru luna in curs, in original"
Si apoi, cine ar da "de lene" talonul din mana, cand la tot pasul ai nevoie de el?
De cativa ani ma confrunt cu aceasta problema, in mod special la o institutie cu profil bancar. Aceeasi discutie o port cu personalul institutiei. Anul trecut am protestat foarte vehement si ...a tinut, iar recent, nu am mai avut timpul si dispozitia de a ma razboi. Insa, nu consider ca este nevoie de consum de nervi ci de un argument juridic.
Astept un raspuns pertinent.
Multumesc.