avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

as vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie de handicap sau insotitor pentru o persoana care are o proteza la sold, urmeaza si a doua, iar persoana respectiva nu se poate deplasa singura.
Cel mai recent răspuns: btmariuss , utilizator 14:48, 1 Martie 2012
Trebuie sa mergeti la Serviciul de evaluare complexa a persoanei adulte cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului si sa depuneti o cerere de evaluare.

Documentele necesare:
DOSAR CU ªINÃ
ACT DE IDENTITATE - original şi copie xerox;
În funcţie de statutul socio-profesional:
ADEVERINŢÃ DE SALARIAT - pentru salariaţi - în original;
sau
DECIZIE DE PENSIONARE (pensie limită de vârstă sau pensie de invaliditate cu specificarea datei de revizuire) şi ULTIMUL TALON DE PENSIE - pentru pensionari - în copie xerox;
sau
ADEVERINŢÃ DE LA ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE - pentru cei care nu realizează venituri - în original;
DOCUMENTE MEDICALE necesare evaluării complexe realizată în conformitate cu criteriile medico-psihosociale emise prin Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse si al ministrului sanatatii publice Nr.762/1.992/2000:
SCRISOARE MEDICALÃ - TIP, completată de medicul de familie cu bolile aflate în evidenţă, pentru persoanele care depun dosarul pentru prima dată -în original; (anexă)
SCRISOARE, REFERAT SAU CERTIFICAT MEDICAL DE LA MEDICUL SPECIALIST cu specificare diagnosticului, a stadiului bolii şi a stării prezente şi - după caz - data debutului bolii - în original;
ALTE ACTE MEDICALE (BILETE DE IEªIRE DIN SPITAL, ANALIZE MEDICALE, COPII FIªE DISPENSARIZARE, etc.) - după caz sau la solicitarea specialiştilor Serviciului Evaluare Complexă;
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Alocatia dubla maryuta maryuta Buna seara.a o fetita de 16 ani cu hipoacuzie bilaterala de la7 ani pot sa ii fac acum dosar de alocatie dubla dar banii din urma ii mai pot primi?? ce ar ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap pentru persoane imobilizate ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua, Numele meu este Sorina Dumitru si am o mare nelamurire. In urma cu cateva saptamani, unchiul meu, in varsta de 79 de ani, a facut un atac ... (vezi toată discuția)