avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia dubla
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia dubla

Buna seara.a o fetita de 16 ani cu hipoacuzie bilaterala de la7 ani pot sa ii fac acum dosar de alocatie dubla dar banii din urma ii mai pot primi?? ce ar trebui sa fac? unde trebuie sa merg.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:55, 30 Noiembrie 2011
Nu mai deschideti topicuri cu aceasi intrebare.

Depuneti o cerere la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului la Serviciul de evaluare complexa a copilului.

Depuneti un dosar cu:

Dosar cu sina
Act de identitate - original şi copie xerox;
În funcţie de statutul socio-profesional:
Adeverinta de elev de la unitatea de invatamant
Documentele medicale necesare evaluării complexe realizată în conformitate cu criteriile medico-psihosociale emise prin Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse si al ministrului sanatatii publice Nr.762/1.992/2000:
Scrisoare medicala -TIP, completată de medicul de familie cu bolile aflate în evidenţă, pentru persoanele care depun dosarul pentru prima dată -în original; (anexă)
Scrisoare, referat sau certificat medical de la medicul specialist cu specificare diagnosticului, a stadiului bolii şi a stării prezente şi - după caz - data debutului bolii - în original;
Alte acte medicale - după caz sau la solicitarea specialiştilor Serviciului Evaluare Complexă;

Mai aveti nevoie si de un examen O.R.L. şi audiogramă interpretată (cu specificarea datei de debut a afecţiunii) - original.

Banii din urma nu ii primeste, va primi alocatia dubla din urmatoarea luna de la decizia comisiei si un buget complementar in functie de gradul de handicap alaturi de alte facilitati
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
dupa ce se primeste certificatul de incadrare in grad de handicap, banii se primesc cu luna urmatoare depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap btmariuss btmariuss as vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie de handicap sau insotitor pentru o persoana care are o proteza la sold, urmeaza si a doua, iar persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap pentru persoane imobilizate ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua, Numele meu este Sorina Dumitru si am o mare nelamurire. In urma cu cateva saptamani, unchiul meu, in varsta de 79 de ani, a facut un atac ... (vezi toată discuția)