avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap pentru persoane imobilizate

Buna ziua,

Numele meu este Sorina Dumitru si am o mare nelamurire. In urma cu cateva saptamani, unchiul meu, in varsta de 79 de ani, a facut un atac cerebral in urma caruia a ramas cu o pareza pe partea dreapta, fiind imobilizat la pat. As dori sa imi spuneti daca aceasta situatie se incadreaza in grad de handicap si daca pot obtine vreun ajutor banesc din partea statului.

Va multumesc anticipat,
Sorina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 4 Aprilie 2008
Evaluare complexa a persoanei adulte in scopul incadrarii in grad de handicap / orientarii profesionale este facuta de catre Serviciul de evaluare complexa a persoanei adulte cu handicap infiintat in temeiul art.87 din Legea 448/2006.
Cererea si actele doveditoare se depun spre inregistrare de persoana cu handicap , familia sa, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau organizatia neguvernamentala al carui membru este persoana cu handicap.
Actele necesare depunerii dosarului de incadrare in grad de handicap sunt :
- dosar cu sina
- act de identitate - original si copie
- decizie de pensionare si ultimul talon de pensie i – copii
- documente medicale necesare evaluarii medicale, conform criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap stabilite prin Ordinul ministrului muncii , familiei si egalitatii de sanse si al ministrului sanatatii publice Nr.762/1.992/2007
- scrisoare medicala/referat medic specialist - original
- Referat medic de familie –numai pentru persoanele care depun dosarul pentru prima data ( cu bolile aflate in evidenta ) - oriignal
- Documente medicale cu data debutului afectiunii
( copie fisa dispensarizare, copie bilet iesire din spital, etc. – dupa caz)
- Investigatii medicale specifice afectiunii respective.

Persoanele incadrate intr-un grad de handicap beneficiaza de anumite drepturi stabilite prin Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap btmariuss btmariuss as vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie de handicap sau insotitor pentru o persoana care are o proteza la sold, urmeaza si a doua, iar persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Alocatia dubla maryuta maryuta Buna seara.a o fetita de 16 ani cu hipoacuzie bilaterala de la7 ani pot sa ii fac acum dosar de alocatie dubla dar banii din urma ii mai pot primi?? ce ar ... (vezi toată discuția)