avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Delegatie cu masina firmei
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Delegatie cu masina firmei

Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie facut vreun calcul, in legatura cu consumul de combustibil? Trebuie sa pastrez bonul de la benzinarie? La sfarsitul lunii vine factura de la OMV cu toata cantitatea de combustibil dintr-o luna. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:30, 24 Ianuarie 2019
Buna ziua,


In foaia de parcurs se fac calcule referitor la km parcursi, norma de consum, litri alimentati.

Ordinul de deplasare (delegatie) serveste ca:

- dispozitie catre persoana delegata sa efectueze deplasarea pe teritoriul tarii;
- document pentru decontarea cheltuielilor efectuate;
- document pentru stabilirea diferentelor de primit sau de restituit de titularul de avans;
- document justificativ de inregistrare in contabilitate.
Ordinul de deplasare (delegatie) se intocmeste pentru fiecare deplasare, de catre persoana care urmeaza a efectua deplasarea, precum si pentru justificarea avansurilor acordate in vederea procurarii de valori materiale cu plata in numerar.

Bună ziua . Aș fi vrut un răspuns practic, nu o lecție de contabilitate. Și bonurile de la benzinărie le atașez la factură sau pot să le arunc? Mulțumesc.
Buna ziua,

Pentru deplasari de orice fel se intocmeste foaia de parcurs de catre fiecare agent de vanzari.
In foaia de parcurs se fac calcule referitor la km parcursi, norma de consum, litri alimentati.
Pentru a consemna zilnic in foaia de parcurs litri de combustibil alimentati , va ajuta sa pastrati bonul de combustibil din ziua alimentarii, atasat foii de parcurs avand in vedere ca factura centralizata se emite abia la final de luna.


Ordinul de deplasare se intocmeste doar pentru situatii de delegare, pentru deplasari in localitati aflate la mai mult de 5 km de localitatea unde se afla sediul societatii. Se ataseaza ordinului de depasare facturile aferente cheltuielilor efectuate cu ocazia deplasarii. Mentionati in ordinul de deplasare avansurile spre decontare, facturile, bonurile aferente cheltuielilor efectuate si restul de primit sau de restituit.Pe ordin trebuie sa aveti stampila societatii beneficiare unde s-a efectuat delegarea .

Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil mastera mastera Buna seara, Sunt PFA cod 6209. Imi desfasor activitatea in mare parte la client. Pentru ajunge la client ma deplasez cu masina proprie pe care am contract de ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)