avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mostenire,testament
Discuție deschisă în Executare silită

mostenire,testament

buna,vreau sa stiu daca un imobil al parintilor la care eu as detine acasa contractul si testamentul facut la notar,dar nu as face succesiune,ca nu am nevoie decat sa locuiesc in el,pot afla de existenta lui executorii judecatoresti pot face ceva in privinta lui?mentionez ca avem deja o casa in executare silita...si o intrebare secundara ar fii daca fratii mei mai pot face ceva avand eu testamentul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 21 Ianuarie 2019
Nu puteti sa puneti in aplicare testamentul fara a se face succesiunea.
nu vreau sa pun in aplicare nimic doar sa il pastrez ca masura de siguranta in caz ca ar afla vreunul din fratii mei.vreau sa ramana casa pe numele parintilor,in principal vreau sa aflu daca in acest caz ar putea afla vreun executor,de o mostenire la care am dreptul dar la care nu s-a deschis succesiune
De putut, se poate afla. si daca executorul/ creditorul afla.. se va cere dezbaterea succesorala.
Fratele poate cere si el dezbatera succesiunii si poate ataca si testamentul ca ii incalca rezerva succesorala.. asta daca, desigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu testamentul? glo glo am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Exista o situatie: Parintii au decedat :mai intai,mama ,iar apoi tata. Mama nu a lasat niciun testament. Dupa decesul mamei , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)