avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am uitat un tricou în pungă și la ieșirea din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am uitat un tricou în pungă și la ieșirea din magazin a sunat alarma, după care a fost chemat un echipaj de poliție și mi-a fost întocmit dosar penal. Tricoul costa 15 lei... care pot fi consecințele?

Buna ziua! In urma cu câteva luni ma aflam la cumparaturi. Am achiziționat produse din acel centru comercial in valoare de 600-800 lei. Îndreptându-ma spre ieșirea magazinului m am gândit ca am nevoie și de un tricou. Am intrat într-un magazin și am folosit pungile pe care le aveam de la magazinele anterioare pe post de cos și am pus in jur de 5 tricouri in ele după care am mers la cabina de proba. Involuntar am uitat un tricou in punga și la ieșirea din magazin a sunat alarma după care a fost chemat un echipaj de poliție și mi-a fost întocmit un dosar penal. Tricoul costa 15 lei... ce se poate intampla?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 23 Ianuarie 2019
Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Daca nu va impacati cu persoana vatamata, probabil se va dispune o solutie de RUP.
Totusi, daca l-ati probat, cum de l-ati bagat inapoi in punga? Logic era sa fiti setat pe faptul ca mergeti sa il platiti. Sincer, nu stiu cine va crede povestea asta.
Buna seara! Acel tricou nu l-am probat.. pur și simplu mi-a rămas in punga.. sincer sa fiu nici eu nu as crede povestea asta. Dacă era așa, puteam folosi toți aceasta scuza . Ma gândesc ca voi plăti pentru greșeala mea. Sunt interesat sa stiu ce poate fi cel mai rău

carmen2010 a scris:

Totusi, daca l-ati probat, cum de l-ati bagat inapoi in punga? Logic era sa fiti setat pe faptul ca mergeti sa il platiti. Sincer, nu stiu cine va crede povestea asta.

Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Alexandru 90000, utilizator

Alexandru 90000 a scris:

la ieșirea din magazin a sunat alarma după care a fost chemat un echipaj de poliție

De obicei (in 99.9% din cazuri) nu se solicita interventia Politiei pentru asemenea sume. Sunteti sigur ca nu au existat si alti factori ? De exemplu discutii in contradictoriu cu personalul magazinului, cu reprezentantul securitatii magazinului?
Interesul magazinului este in primul rand sa recupereze banii (atentie, banii nu produsul) si nu sa isi puna bete in roate cu Politia pentru 15 lei , sa mai faca si hartii, .....
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
asclepios, utilizator
Se va dispune renunțarea la urmărirea penală sau clasarea daca va fi crezuta povestea dvs.
Poliția nu crede poveștile chiar adevărate de ar fi...

Depinde si cum ati încerca să va apărați dar este complicat sa se stabileasca ca sunteti nevinovat si destul.de costitlsitor daca ati angaja avocat ca sa va prea cazul.

Depinde si ce veti lucra în viitor deoarece acesta poate fi un lucru foarte important chiar daca ati scăpa de cazier.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,politia'' ? ericcelrosu ericcelrosu Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va ... (vezi toată discuția)
Furt calificat dintr-un magazin din mall va rog ajutati-ma devil.tazzz devil.tazzz Buna seara Am intrat intr o mare problema si va solicit ajutorul daca mi l puteti si sunteti dispusi sa mi l oferiti Acum o luna am fost sa-mi cumpar de ... (vezi toată discuția)
Produs neachitat la casa in supermarket si apoi returnat Mathilde Mathilde Buna ziua. Parintii mei au mers la Lidl ptr cumparaturi si separandu-se in supermarket, mama fiind fara cos a ales un tricou in valoare de 30 de lei pe care ... (vezi toată discuția)