avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este permis sa porti un tricou inscriptionat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,POLITIA'' ?

Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va dau un link cu poza tricoului meu si alta cu cel oficial purtat de politie:

[ link extern ]

Stiu ca discuta asta a mai fost abordata o data in 2011 si din pacate au fost numai pareri acolo. As dori raspunsul unui avocat sau de o alta persoana buna cunoscatoare de lege care sa imi zica daca risc a fi pedepsit conform codului penal. As mai dori sa mentionez ca nu accept raspunsuri de genul ,,alta treaba nu ai'' sau ,,lasa-te de prostii''. Va rog vreau un raspuns concret care sa ma lamureasca definitiv. Din ce stiu eu tricoul care il detin nu dispune de anumite semne distinctive,fiind diferit din multe puncte de vedere cu cel original. Totodata nu intentionez sa il folosesc pentru a ma da drept politist la altcineva.

Multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: ShopArmy , utilizator 13:00, 11 Iulie 2021
Scrieti pe google, Art 241 cod penal portul nelegal de decoratii sau SEMNE DISTINCTIVE
Mersi mult oricum. Tousi aici e vorba de interpretarea legii,de aceea imi este greu sa iau decizia de unul singur. Ideea e sa pricep daca diferentele sunt destul de mari pentru a constitui sau nu o infractiune.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
ericcelrosu, utilizator
Situatia pe care am expus-o poate fi foarte bine asemanata cu cea a legitimatiilor AMA de acum cativa ani.

[ link extern ]

Eu zic ca cel mai mult depinde de cum te folosesti de ea, si cu un cutit il poti folosi pentru a taia o paine sau a injunghia un om pana la urma.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
ericcelrosu, utilizator
Daca te plimbi cu tricoul ala pe strada si te opreste Politia/Jandarmeria pentru a confirma ca esti politist si tu nu ai cum sa confirmi, constituie infractiune, gunoaiele alea de legitimatii AMA nu au cum sa intre in art 241 pentru ca nu scrie nicaieri pe ea Politie/Jandarmerie sau altceva asemanator, sper ca intelegi ce vreau sa zic...
Inteleg perfect punctul tau de vedere. Dar eu ma refeream la cat de mult e permis sa te apropii in a imita anumite uniforme sau,cum ziceam,legitimatii,in asa fel incat sa te ,,strecori'' de lege.

Alte discuții în legătură

Port imbcracaminte politia infractor_in_devenire infractor_in_devenire buna ziua vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA `ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e ... (vezi toată discuția)
Port legal / ilegal de uniforma zark zark Buna ziua. Am si eu o mica intrebare: In cazul in care nu sunt cadru MAI, am voie sa port un tricou cu inscriptii de genul \"Politia\" sau \"Pompieri\" pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)