avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... port imbcracaminte politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

port imbcracaminte politia

buna ziua
vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA
`ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e interzis portul unor astfel de haine?am vazut ca pe internet gasesti costume intregi de politist.ce risca cel care le poarta,atentie,daca nu se foloseste de el,ca sa se dea militian.

multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ShopArmy , utilizator 13:05, 11 Iulie 2021
Portul nelegal de decoratii sau semne distinctive, constituie infractiune (art. 241 C. pen.)

1. Conţinutul legal:
“Purtarea, fara drept, de decoraţii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Purtarea, fara drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Daca doar va achizitionati un tricou imprimat , fara a va folosi de aceasta inscriptionare pentru a induce in eroare si in vederea comiterii unei infractiuni, consider ca n-are relevanta penala.
Va sugerez ca, daca va doriti asa ceva, sa nu scrie ,,politia" , ci ,,police"...
va multumesc mult pentru raspuns.
coletul e pe drum.scrie politia.......sa nu il port?

nu are nici un insemn,nimic.
e posibil sa ma opreasca de la ordine publica s ama ia la intrebari daca il port?

multumesc inca odata.
E o situatie interesanta cea pe care o expui.
Incidente aici ar fi prevederile art 241 Cod penal care arata ca "purtarea, fara drept,de uniforme ale unui organ de stat, se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda"
Observam, asadar din interpretarea acestui articol ca uniformele pot fi purtate, dar cu obtinerea dreptului, care se face in urma emiterii unei autorizatii de Ministerul administratiei si internelor .
Ce mai merita precizat, din punctul meu de vedere, este ca uniformele trebuie sa fie actuale si scopul pentru care se doreste purtarea sa nu fie unul care sa incalce legea si morala publica.
Purtarea unui tricou cu inscriptia Politia nu face sa se incalce acel articol din punctul meu de vedere pt ca nu reprezinta un semn distinctiv al unui organ de stat.
multumesc pentru raspunsuri
nu cunosc dreptul,dar ma gandeam ca logic,ai putea sa porti chiar si un costum intreg,al oricarei institutii,atat timp cat nu ai intentia de a produce efecte juridice sau infractiuni.poate o jaketa de politie,tine mai bine de cald:))

deci pot sa port tricoul?

Alte discuții în legătură

Portul elementelor de tinuta militara gambitwp gambitwp imi cer scuze in primul rand daka am postat unde nu trebuie dar am si eu niste nelamuriri in legatura ku purtarea anumitor elemente de tinuta militara atat a ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)
Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,politia'' ? ericcelrosu ericcelrosu Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va ... (vezi toată discuția)