avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... portul elementelor de tinuta militara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

portul elementelor de tinuta militara

imi cer scuze in primul rand daka am postat unde nu trebuie dar am si eu niste nelamuriri in legatura ku purtarea anumitor elemente de tinuta militara atat a armatei romane cat shi a altor tari ... este interzis sau nu portul elementelor de tinuta militara .. din cate stiam eu nu ai voie sa porti insemne militare dar m-am lovit rcent de aceasta problema ...
Cel mai recent răspuns: Badin , utilizator 17:36, 27 Februarie 2010
Daca nu sunteti militar in rezerva puteti purta elemente din uniforma militara fara insemne de grad sau arma,cascheta , ,decoratii sau barete,insigne care atesta pregatirea militara,universitara sau profesionala a unui militar de cariera.Puteti purta camasi,ciorapi,pantaloni,haina,geaca,repet fara insemnele despre care am facut vorbire.Art 241 c.pen.,intitulat"portul nelegal de decoratii sau semne distinctive",pedepseste aceasta fapta cu inchisoarea sau amenda,iar pe timp de razboi cu inchisoarea.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
Radu Gabrian, Mediator
Art.241 din copdul penal prevede :
Purtarea, fara drept, de decoraţii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Purtarea, fara drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Daca fapta prevazuta în alin. precedent se savârşeşte în timp de razboi, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani.”
buna ziua, am si eu o intrebare. uniformele militare scoase din uz se pot vinde catre diverse persoane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Port imbcracaminte politia infractor_in_devenire infractor_in_devenire buna ziua vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA `ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)