avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... port imbcracaminte politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

port imbcracaminte politia

buna ziua
vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA
`ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e interzis portul unor astfel de haine?am vazut ca pe internet gasesti costume intregi de politist.ce risca cel care le poarta,atentie,daca nu se foloseste de el,ca sa se dea militian.

multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ShopArmy , utilizator 13:05, 11 Iulie 2021
Daca respectiva tinuta este scoasa din uz, de pilda, uniformele politiei sau ale armatei , ar putea fi purtata o jacheta, un mantou...o cascheta.De altfel fosteele uniforme ale soldatilor ( cei care erau mai demult militari in termen) , au fost donate oamenilor nevoiasi, de catre armata.Astfel incat pe la sate, pot fi vazuti oameni imbracati astfel, ceea ce nu inseamna ca ei sunt militari.Desigur, fara grade, decoratii sau semne distinctive si apte sa induca in eroare.
Dar nu este asa cum ganditi dvs. @ infractor_in_ devenire :D ( sper ca este doar un nick name), ca purtatul unei uniforme intregi a organelor de politie este permisa, fara a avea dreptul , daca nu aveti intentia de a comite fapte penale.
Insa se folosesc, de pilda, de catre actori,daca un rol de politist.Totul insa se face cu autorizatia organelor abilitate...
Conteaza foarte mult si de felul in care este inscrisa totulatura "politia" pe tricou.
Daca este inscris cu alte caractere , daca nu este asemanator cu cele purtate de politisti , daca nu este folosit de purtator in vederea savarsirii unor infractiuni , nu cred ca ar exista probleme.
Mai exact cred ca depinde cat de mult difera de tricourile purtate de politisti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Legal, unforma inseamna bocanci (sau pantofi), pantaloni, bluzon (sau echivalent) si basca, impreuna cu insemnele institutiei (alaturi de insemn de grad). Daca unul din aceste elemente lipseste, nu se mai considera uniforma completa.
Asadar, nu vad vreo problema in a purta un tricou pe care scrie Politia.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
BX, utilizator
Este destinat doar pesroanelor autorizate

Tricou politie - [ link extern ]

Acolo scrie ca produsul poate fi achizitionat de persoane autorizate .

Risti sa fii cercetat pentru port ilegal conform codului penal !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portul elementelor de tinuta militara gambitwp gambitwp imi cer scuze in primul rand daka am postat unde nu trebuie dar am si eu niste nelamuriri in legatura ku purtarea anumitor elemente de tinuta militara atat a ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)
Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,politia'' ? ericcelrosu ericcelrosu Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va ... (vezi toată discuția)