avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Port legal / ilegal de uniforma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Port legal / ilegal de uniforma

Buna ziua.
Am si eu o mica intrebare:
In cazul in care nu sunt cadru MAI, am voie sa port un tricou cu inscriptii de genul "Politia" sau "Pompieri" pe strada? Mentionez ca nu doresc sa profit de o astfel de haina in nici un scop, nu vreau sa ma dau politist sau pompier, doar sa port ca orice om un tricou, fara a folosi acea haina in scopuri ilegale.
Ma refer la costumatii de acest gen (fara grade, fara nimic):

[ link extern ]

[ link extern ]

As avea voie sa port asa ceva? Dupa lege stiu ca nu, dar atata timp cat nu este o uniforma completa, doar un tricou si nu este folosita in scopul de a ma auto-intitula cineva in acea functie eu unul nu vad o problema. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cali93 , utilizator 18:40, 18 Aprilie 2017
Luati-va un tricou normal si terminati cu prostioarele astea, astea sunt magazine specializate destinate lucratorilor din anumite institutii, gen politie, armata, pompieri etc, oricum achiziționarea articolelor de uniformă cu însemne oficiale se face pe baza prezentării legitimației de serviciu, nu le vand asa la orice persoana.
Am inteles. Deci nu este voie sa imi iau uniforma de pompier daca nu sunt pompier. Multumesc.
zark a scris:

Am inteles. Deci nu este voie sa imi iau uniforma de pompier daca nu sunt pompier. Multumesc.


Doar de Halloween.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Port imbcracaminte politia infractor_in_devenire infractor_in_devenire buna ziua vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA `ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e ... (vezi toată discuția)
Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,politia'' ? ericcelrosu ericcelrosu Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)