avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incalcarea termenului de a parasii tara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incalcarea termenului de a parasii tara

Salut. Acu ceva timp am fost acuzat de braconaj , iar pedeapsa mea a foat de 2 ani cu suspendare , 60 ore in folosul comunitatii si interdictie de a iesi din tara . Eu in luna august am fost la serviciul de probatiune sa ma interesez de dosarul meu pentru a face munca , deoarece urma sa ma angajez la o firma de transport pjese auto internationala. Cand am ajuns acolo mi sa spus ca nu apar inca la ei , sa las un numar de contact in plus fata de cel al meu si ca pot parasii tara linistit , doar ca atunci cand voi fii sunat sa raspund la telefon. A mai trecut o luna si am sunat iar pentru a ma interesa de starea dosarului meu si acelasi raspuns ca nu apar cu nimic la ei si sa astept sa ma sune . Pe data de 5 si 6 noiembrie am sunat din nou sa ma interesez de dosar si primesc acelasi raspun . Pe data de 8 nov am fost intors de la vama Bors deoarece nu aveam voue sa parasesc tara . Acum mi-a venit REVENDICARE la pedeapsa. Care sunt sansele sa raman in libertate sau sa fac cele 8 luni de inchisoare , sau daca se aproba revendicarea oare se mai adauga ceva la pedeapsa ??
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:37, 21 Ianuarie 2019
Potrivit art. 96 alin 1 cod penal "daca pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheata, cu rea credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse de lege, instanta revoca suspendarea si dispune executarea pedepsei.".
Textul de lege este destul de clar. In sensul in care s-ar dovedi ca dvs nu v-ati respectat obligatiile impuse, suspendarea se revoca si veti executa integral pedeapsa stabilita initial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi mai bine, nu e nici o "revendicare", probabil "revocare". Aveti sanse sa ramaneti in libertate, daca faceti dovada celor spuse de dvs., ca v-ati prezentat la Serviciul de probatiune si ca ati sunat pe datele respective. Nu tot timpul aceste cereri sunt aprobate. Mergeti acum la Probatiune sa va ia in evidenta, sa vada ca sunteti de buna credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Recidivă în perioada de probațiune. pot spera la o nouă suspendare? Oleg.Chitic Oleg.Chitic Buna am o problema foarte mare si doresc sa ma ajutati cu un raspuns . Cu 2 ani in urma am fost judecat. Hotararea a fost asa: mi s-au dat 4 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.acum aproximativ 2 ani mi s-a intocmit dosar penal ... lilyana32 lilyana32 Buna ziua.Acum aproximativ 2 ani mi s-a intocmit dosar penal pentru refuz si sustragere de la recoltarea de probe biologice.Dat fiind ca lucram in armata am ... (vezi toată discuția)