avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea unui apartament de la părinte la minor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea unui apartament de la părinte la minor.

Bună ziua. As dori si eu un raspuns pentru aceasta intrebare. Am 16 ani si as dori ca apartamentul în care stau sa fie trecut pe numele meu. În momentul de față este trecut pe numele tatălui meu dar as dori sa il treacă pe al meu acum pentru a-l avea cand voi fi mai mare deoarece nu se mai înțelege bine cu mama. Si pe numele ei nu vrea sa-l treacă ,dar ar vrea pe numele meu. Cum putem face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 21 Ianuarie 2019
Buna seara,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar si sa discutati cu el.
Apartamentul e bun comun sau propriu al tatalui ? Cum l-a dobandit tata mai exact ?
Apartamentul, daca e bun propriu ti-l poate dona, iar mama sa te asiste la cumparare.
Nu inteleg ce legatura are faptul ca nu se mai intelege cu mama cu apartamentul.
Daca nu mai are ala casa, tatal ar trebui sa se gandeasca bine cand isi instraineaza unicul acoperis pe care il are deasupra capului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem? ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu. Nu am frati - o am numai pe ... (vezi toată discuția)
Revenire nume de familie anterior raphael41 raphael41 buna seara! e prima oara cand scriu in forum,dar cu siguranta nu ultima,la cate probleme intampin... pentru inceput as dori sa imi spuneti cum pot face sa o ... (vezi toată discuția)
Vreau o solutie viabila... iubita10 iubita10 buna ziua, problema mea e urmatoarea: sunt casatorita de 8 ani.inainte de casatorie,tatal meu mi-a oferit cadou apartamentul in care stau..dar l-a trecut pe ... (vezi toată discuția)