avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare dobanzi bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare dobanzi bancare

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, pt ca am primit mai multe informatii care se bat cap in cap. Impozitarea dobanzilor la depozitele bancare la termen se efectueaza la sursa (banca), sau trebuie sa declari la anaf (sa depui declaratie unica)??? Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:34, 21 Ianuarie 2019
Impozitarea dobanzilor la depozitele bancare la termen se efectueaza la sursa. Trebuie sa declarati la anaf cu declaratie unica doar daca trebuie sa platiti contributii sociale. adica daca valoarea anala a dobanzii este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass din dobanzi bancare -declaratia unica DEBRA DEBRA Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor ... (vezi toată discuția)
Dobanzile bancare ptr stabilirea cass din venitul din investitii Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am 2 intrebari. 1) In determinarea venitului din investitii ptr stabilirea CASS se tine cont de dobanzile brute sau cele nete - efectiv incasate de ... (vezi toată discuția)
Impozite și contribuții pentru venituri independente anastasemisu anastasemisu Bună ziua, As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din ... (vezi toată discuția)