avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare topo avizata OCPI pentru refacerea unui gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare topo avizata OCPI pentru refacerea unui gard

Im inceput demersurile inlocuirii a 7 m de gard, din care 2,5 poarta, in Pitesti. Am obtinut Certificatul de urbanism, iar pentru Aut. de constructie este speciaficat in urbanism, sa fac o ridicare topo avizata de OCPI. Am contactat o firma care sa faca ridicarea topo, au facut-o, dar au spus ca nu pot sa obtina stampila OCPI, pe motiv ca apare nu stiu ce suprapunere. Am mers in audienta la Inginerul Sef de la OCPI, i-am prezentat situatia, i-am aratat cadastrul facut in 2006, dar a spus ca nu imi poate aviza acea ridicare Topo, pe motiv ca am cadastrul neconvertit, in acesti 12 ani, legile s-au schimbat si eu ar trebui sa refac cadastrul.
Mi se pare strigator la cer, sa refac cadastrul pentru a reface 7m de gard.
Eu am cadastru, ce fac? Merg anual, pe la institutiile incompetentilor statului , sa bat pe la usi sa imi spuna daca mai sunt sau nu valabile actele pe care le am, iar daca legea se schimba anual, eu refac cadastre anual?
Intrebarile mele sunt: aceasta ridicare topo, trebuie obligatoriu avizata de OCPI? Ridicarea topo este obligatorie pentru refacerea unui gard, chiar daca se pastreaza actuala pozitie a gardului?
Stiu, nu imi trebuie autorizatie de constructie daca fac gardul din metal, asa cum este acum, dar vreau sa fac un gard mai traininc si mai pe gusturile noastre (actualul gard a fost mostenit).

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren extravilan catalin. catalin. Buna seara, Detin un teren extravilan (arabil) aflat in apropierea orasului unde nu se afla construit nimic. Vreau s-mi inchid provizoriu (gard de sarma ... (vezi toată discuția)
Cadastru ºi drept de proprietate omatcons omatcons bună seara. Am depus la Primărie o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea uni gard la frontul stradal. Cerere a fost ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)