Buna ziua. Am o nedumerire. Pentru activitatea de scanare nu se plateste un spor tinand cont de faptul ca aceasta activitate presupune o iradiere a organismului? In cadrul serviciului unde imi desfasor activitatea se doreste sa se introduca aceasta activitate de scanare in fisa postului fara nici o retributie suplimentara. Va multumesc
Buna ziua,
Si cat la suta din timpul muncii v-a fi dedicat acestei ocupatii, de scanare, ca nu cred ca rezista* aparatul sa scanezi la el 8 ore, continuu.
Trebuie efectuata o determinare de noxe profrsionale, radiatii neionizante, si, in functie de valorile gasite si limitele maxime admisibile, se poate aproba un spor.
In sectorul privat, acordarea de sporuri poate fi negociata prin contractele colective de munca incheiate la nivel unitate, de sector de activitate, dar poate fi negociata si in cadrul contractelor individuale de munca sau stabilita in reg. intern al angajatorului.
Multumesc mult. Este vorba de institutie bugetara si se doreste introducerea acestrei activitati in fisa postului fara acordarea unui spor, ceea ce nu mi se pare corect, dar daca nu se gaseste intelege la conducere in sensul in care are loc o expunere la radiatii macar partial nu avem ce face. Multumesc din suflet
Multumesc mult pentru ajutor. In ceea ce priveste determinarile este destul de complicat, exista dereterminari care atesta existenta conditiilor grele de munca si tot nu beneficiem de spor pentru ca nu sunt bani, acum nu se va acorda cu siguranta. Multumesc mult pentru informatii.