avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Violenta verbala si fizica.
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Violenta verbala si fizica.

Bună ziua. As dori sa va adresez o întrebare.. Eu am 18 ani, locuiesc în Italia de 2 ani, locuiesc cu familia (Cei doi unchi, mama, cele doua surori minore și bunica din partea mamei) părinții mei sunt divorțați și tatăl meu nu are nici un drept asupra mea.
Am o relație cu un băiat care este italian, de 8 luni.. Ne înțelegem bine, familia lui nu are nimic împotriva cu noi..in schimb familia mea au început sa îmi spună în toate modurile posibile,[editat mesaj- incalca pct.2.3 din Regulament forum] ,ca nu este frumos ceea ce fac (ca am un iubit, ca ies seara afara, ca ma duc la părinții prietenului meu acasă, invitata bineînțeles).. Au început sa fie si violenți fizic, nu doar verbal. M au închis in casa, m au bătut (unchiul, mama și bunica). Chiar dacă lucrez și as putea locui singura sau cu iubitul meu ei ma amenință mereu.
Întrebarea mea este: m as putea muta de la ei fără a exista riscul sa vina sa facă scandal? Sau sunt obligata sa ma întorc la ora 22:00 acasa dacă eu sunt cu prietenii/iubitul meu?


Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Daca ai implinit 18 ani poti decide asupra vietii tale. Dar tu iti cunosti mai bine familia. Nu iti pot eu spune ce sa faci, pentru ca nu stiu cum va reactiona familia ta.
Poti eventual sa i ameninti ca le faci plangere la carabinieri daca se comporta in continuare la fel si ca parasesti casa. Dar acesta este un risc pe care trebuie sa ti l asumi. Pentru ca nu ai locuinta si nici nu va fi posibil sa suporti cheltuielile unei chirii dintr un salariu.
Tu esti singura care poate decide ceea ce are de facut. Gandeste te foarte bine si cat de serioasa este relatia ta.

In bocca al lupo, carissima!
Bună dimineața,
Relația este serioasa, noi am vrea sa ne mutam împreună. Părinții lui ar dorii sa ne ajute cu cheltuielile casei.
Familia mea ar face urat, ma amenința ca dacă plec de acasă vin și sparg geamurile, ma omoară sau îmi da foc la casa.
Va mulțumesc, pentru răspuns..
Buona giornata e grazie per la spiegazione , carissima signora!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Nu vreau sa gandesc cu ce familie ai de a face. Stii cum.se spune: "neamurile nu le alegi". Ai grija de tine si tine-ma la curent. Eu sunt la Roma.

Buona serata a te!



Bună ziua..
Îmi cer scuze pentru acel "citează" pe care vi l am trimis..
Din greșeală v am răspuns acolo la mesajul dumneavoastră. V as ruga sa îmi spuneți dacă l ați văzut asa eu va pot explica situația în caz ca nu a ajuns mesajul.
Va mulțumesc! Buon pomeriggio.
Buna seara,

Nu am primit niciun mesaj.
Nu va pot ajuta mai mult decat v-am ajutat, sfatuindu-va ce cai aveti de urmat.
Dvs. sunteti singura care hotarati ce faceti.
Seara buna!
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez în italia, am un copil minor lăsat în grija mamei mele, dar concubinul ei i-a dat afară din casă. poate sistemul legal să mă ajute? Dorinaelena@991.com Dorinaelena@991.com Am un copil minor lăsat in grija mamei dar fara procură si mama traieste in concubinaj cu un bărbat de mai bine de 3 ani. Am cumparat lucruri din ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă la 16 ani Anonim 28 Anonim 28 Bună ziua Am 16 ani iar iubitul meu 20 Suntem împreună de 2 ani jumătate și vrem să ne mutăm împreună El mă ajută foarte mult și îmi este ... (vezi toată discuția)
Bună seara.am 17 ani si 4 luni si vreau sa plec de acasa! aș avea o întrebare,daca se ... andreea.eu.05 andreea.eu.05 Bună seara.Am 17 ani si 4 luni! Aș avea o întrebare,daca se poate. Eu sunt luată in plasament de catre bunica maternă, insa nu avem o relatie deloc ... (vezi toată discuția)