avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dreptul la pensie

am 41 ani,sunt angajata invatatoare ,19 ani vechime,am fost plecata in italia unde am fost diagnosticata cu tumoare maligna#-o la colul uterin,m am operat acolo iar acum m am intors in invatamant.as dori sa stiu daca documentele aduse din italia referitoare la boala sunt echivalate aici la noi si daca pot iesi la pensie ..in ce conditii,cum este calculata pensia.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:24, 17 Noiembrie 2009
Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de pensie pentru invaliditate indiferent de varsta si de stagiul de cotizare.
Trebuie sa va adresati medicului cu toate documentele referitoare la afectiunea dvs., traduse si legalizate. Pentru recunoasterea stagiilor realizate in Italia, tara cu care avem acord bilateral, trebuie sa va duceti la casa teritoriala de pensii si sa solicitati si sa completati formularele aferente acestei proceduri.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala iuliana silvana emilia iuliana silvana emilia la 15 ani vechime in munca pot beneficia de pensie de boala (vezi toată discuția)
Certificat de incadrare in grad de handicap ContSters299695 ContSters299695 Buna seara.Am beneficiat timp de 6 luni de indemnizatie de handicap accentuat iar acum la revizuire m-i s-a taiat ,mentionez ca sufar de cancer de col uterin ... (vezi toată discuția)