avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Posibil prejudiciu/fraudă jocuri de noroc online: am ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Posibil prejudiciu/fraudă jocuri de noroc online: am abuzat de un bug prin intermediul căruia primeam înapoi dublul sumelor pariate, dar nu am retras niciun ban. Acum compania respectivă dorește să înapoiez banii, ce pot face?

Bună ziua. Am o întrebarea legată de un posibil prejudiciu în urma unei fraude. Am jucat pe un site de pariuri, mai exact la jocurile de noroc şi am abuzat de un bug prin intermediul căruia primeam înapoi dublul banilor pariaţi. Eu nu am scos nici măcar un leu din acea sumă, pierzând-o mai târziu intenţionat. Acum, compania respectivă doreşte să înapoiez banii(7000 de lei), însă eu nu am avut acea sumă şi nu am scos niciun ban. De asemenea, aceştia au spus că sunt deschişi la orice cale amiabilă.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 11:47, 28 Ianuarie 2019
În mod cert va trebui să ajungeți la o înțelegere, să vă clarificați problema, cum și de ce compania crede că ați fraudat-o cu acea sumă. Cum este vorba despe un site ,( probabil străin?), poate fi mai delicat, dar dacă nu, și aveți posibilitatea unei întâlniri, chiar la biroul unui mediator, nu ezitați. Puteți obține o eșalonare a plății.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

@FreeQSee
Nu sunteti prea clar in explicatia dvs!
Legea nu cunoaste abuzul de bug!!!
Ce va reproseaza, care este acuzatia adusa de catre casa de pariuri?
Aveti cunostinte in informatica la nivel de hacker?
Dvs ati introdus bug-ul in sistemul lor sau l-ati descoperit si utilizat?!?
In functie de raspunsuri sunteti sau nu sunteti vinovat de ceva, punct si alineat nou.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Bug-ul a fost descoperit de către cineva, iar din vorbă în vorbă s-a ajungs la mine, arătându-mi un prieten. Eu prin intermediul acelui bug am făcut o sumă de bani pe site, însă nu am scos niciun ban din suma respectivă, toți banii rămânând pe site. Cei de la casa de pariuri respectivă doresc doar să le înapoiez banii scoși, însă eu nu am scos nimic.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, nu ati executat nici o operatie frauduloasa impotriva site-ului de jocuri de noroc, nu ati creeat nici o falie in sistemul lor informatic!!!
Faptul ca, va citez: "Bug-ul a fost descoperit de către cineva, iar din vorbă în vorbă s-a ajungs la mine, arătându-mi un prieten." nu permite o acuzatie de frauda din partea casei de pariuri.

Dpdv juridic nu avem decat o utilizare normala a unui sistem informatic pus la dispozitia publicului si creeat pt a desfasura o activitate economica de joc de noroc.
Ca dvs ati castigat dublu, triplu, de X ori mizele puse in joc nu este problema dvs, este problema lor!!!
Dvs de buna credinta ati utilizat o scula, ca aceasta scula s-a dovedit proasta pentru ei, este problema lor!!!
Dvs nu aveati cum sa cunoasteti care sunt algoritmurile de calcul de castig ale sistemului lor informatic, nu ati penetrat ilegal site-ul, nu ati introdus linii de cod suplimentare care sa altereze algoritmurile de origine ale sistemului LOR!!!

Deci, daca site-ul nu a publicat nici o punere in garda, nici o alerta de frauda pana la data de azi, castigurile dvs sunt legale si datorate.
Aveti dreptul sa le incasati.

Concluzie: casa de jocuri de noroc nu incearca decat sa intimideze, dpdv legal ei nu au ce sa va reproseze.
Este greseala lor, este neglijenta lor si va trebui ca aceea casa de jocuri sa-si asume responsabilitatile.
Dvs va trebui s-o tineti moarta coapta ca nu ati facut decat sa utilizati de buna credinta sistemul lor informatic, iar prietenul care v-a aratat trebuie uitat.
Totul conform vechiului principiu: Cine nu deschide ochii si mintea deschide buzunarele.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! yagunz yagunz Are cineva idee daca o societate comerciala poate functiona legal daca are ca unic obiect de acivitate administrarea unui site de internet prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! probleme cu o bancă. am avut un card de cumpăraturi ... mascool mascool Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin ... (vezi toată discuția)
Cont inchis la o casa de pariuri online mcvizitiu mcvizitiu Buna ziua, Mi-am creat un cont la o casa de pariuri online si am castigat (am pariat 790 de lei si am castigat 1800 de lei aproximativ), iar astazi am ... (vezi toată discuția)