Buna ziua.
Primaria detine un teren care se invecineaza cu proprietatea mea.Pe acest teren primaria vrea sa instaleze impreuna cu cei de la DIGI o antena GSM.Aceata antena ar urma sa fie construita la 80-100 metri de casa mea.Precizez ca in 2018 primaria a mai incarcat sa instaleze aceasta antena pe acest teren dar am reusit sa-i opresc deoarece la momentul acela aveam informatii clare ca nu aveau nici un aviz/autorizatie.Acum primaria a demarat dezmembrarea unei bucati din acest teren pentru a inchiria suprafata aceasta catre DIGI in vederea montari acestei antene.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca pot impiedica cumva instalarea acestei antene asa aproape de casa mea.Exista vreo lege valabila in 2019 care sa reglementeze clar daca aceasta antena poate fi construita intre case fara acordul nostru?Mentionez ca primaria face presiuni/santaj/amenintari asupra propriilor cetateni pentru a instala aceasta antena.Ar trebui constructorul sa aiba si acordul nostru?Suntem 10 familli in vecinatatea aceste antene si toti ne temem pentru sanatatea noastra...Va multumesc pentru ajutor.
In Romania nu exista restrictii referitoare la distanta de amplasare a acestor antene. Primariile pot sa reglementeze acest aspect prin hotarari de consiliu. Legea face referiri doar la acordul pe care trebuie sa si-l dea vecinii. Comisia Europeana a solicitat comisiei de experti SCENIHR (Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks) o opinie calificata privind efectele posibile ale campurilor electromagnetice (EMF) asupra sanatatii umane. Europenii au cerut monitorizarea literaturii stiintifice despre efectele EMF asupra sanatatii, realizarea unei analize anuale de opinie, din perspectiva unor noi probe semnificative, exploatarea la maximum a analizelor periodice. Si la nivel european consumatorii se confrunta cu probleme de sanatate, care spun ca sunt cauzate de antenele GSM din apropierea locuintelor lor.
Antena gsm
Severinaturcu
Buna seara!
De curand a aparut o noua problema in blocul in care locuiesc de aproape 20 de ani.
Presedintele blocului a venit cu propunerea punerii unei ... (vezi toată discuția)