avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bună ziua!
Aş dori şi eu un răspuns la următoarea speţă:
Mama mea A, a moştenit un nepot, B, ca urmare a faptului că era singura mătuşă în viaţă la data decesului nepotului, acesta neavând rude din primele 3 clase de moştenitori.
După dezbaterea succesiunii, a decedat şi mama, iar noi, cei doi copii, i-am succedat în drepturile succesorale, deci l-am moştenit pe vărul nostru B. În masa succesorală a vărului este şi o suprafaţă de teren în Bucureşti, pe care o deţine în indiviziune cu o tatăl său C, decedat din 2003, (care a moştenit dreptul său asupra terenului de la bunic) dar nu a dezbătut succesiunea...
Întrebare: Acum noi fiind succesorii vărului nostru, B, putem să dezbatem succesiunea după tatăl său, C, pentru a dobândi calitastea de moştenitor şi asupra cotei sale părţi din terenul în discuţie?
Care ar fi cadrul legal? Şi procedural..
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: avocat11 , utilizator 14:43, 25 Ianuarie 2019
Spuneti-ne si datele deceselor lui A si B


Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Mama A a decedat la data de 5 decembrie 2018.
Vărul B, la data de 7 septembrie 2017.
Unchiul C, tatăl lui B, a decedat în 2003, dar B nu a dezbătut succesiunea după acesta (nu ştim de ce).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie : Matusa mea a decedat in iulie 2011. Au ramas ca succesori : sotul si 2 copii. Unul dintre copii (care la randul ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Drep succesoral macsi macsi Buna ziua, Unchi decedat de curand-frate al tatalui meu, casatorit, fara copii, matusa-fasta sotie a defunctului decedata acum 5 ani. La moartea matusii nu ... (vezi toată discuția)