avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drep succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drep succesoral

Buna ziua,
Unchi decedat de curand-frate al tatalui meu, casatorit, fara copii, matusa-fasta sotie a defunctului decedata acum 5 ani. La moartea matusii nu s-a facut succesiune. Nu mai sunt in viata frati-surori, parinti etc., decat nepotii de frate ai defunctului si nepoti de frate-sora ai sotiei decedate acum 5 ani. In situatia data, mai vin la mostenire si descendentii matusei decedate ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:02, 11 Februarie 2016
Daca matusa a decedat prima se va dezbate succesiunea matusii la care au drept de mostenire sotul actualmente decedat si rudele matusii - mostenitori din clasele 1-4. Daca matusa are nepoti de frate ei vin la mostenire ei. Apoi se dezbate dupa unchiul dvs unde vocatie au doar rudele acestuia , mostenitori clasele 1-4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)