avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatorie sau nu asociatia poprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatorie sau nu asociatia poprietari

Buna seara am mai scris un topic despre problema mea cu hidroizolatia si dupa cereri facute catre administrator(care stiam si se dadea si presedinte) aflu ca defapt nu avem un presedinte si o asociatie si nu mai stiu ce sa fac si unde sa merg problema e ca eu mi-as face partea mea de aprtament dar o sa mi se infiltreze apa de la vecini care au aceeasi problema dar nu ii intereseaza deoarece au chiriasi in apartamentele lor! Indrumati-ma si spuneti-mi ce pot face. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 14:18, 24 Ianuarie 2019
Constituirea asociatiei de proprietari este obligatorie conform legii 196.
Ar trebui sa discutati cu proprietarii din imobil si sa le explicati faptul ca odata cu apartamentul dvs se pot deteriora si apartamentele lor, valoarea lor scade, chiriasii prezenti pot pleca si cui o sa mai inchirieze ei daca blocul ajunge un ghetou?
In plus, acum si chiriasii isi pot face asociatie si sa incerce sa impiedice cat mai mult eventuale investitii in bloc, ca interesul lor este sa aiba costuri cat mai mici.
Va multumesc frumos! aveti idee in care articol gasesc obligarea constituiri unei asociati ?
Daca si cititi legea 196 este greu si asteptati sa va dea cineva si articolul exact... nu,nu sunt muiati posmagii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bloc Expert, va rog nu mai induceti lumea in eroare.

Nu este obligatorie constituirea unei asociatii de proprietari.

Legea 196/2018 nu obliga constituirea in asociatii de proprietari ci doar reglementeaza aspectele juridice, economice si tehnice cu privire la infiintarea unei asociatii de proprietari.

Daca doriti sa va constituiti in asociatie de proprietari trebuie sa fie de acord jumatate plus unu din totalul proprietarilor.

Daca nu, va descurcati cum puteti iar daca nu va puteti intelege la hidroizolatie atunci singura solutie este sa faceti pe banii d-voastra si ulterior sa va dati vecinii in judecata pentru a va recupera din investitie.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
I0nutz83, utilizator
Double post.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
I0nutz83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de chiriasi csimion70 csimion70 Intr-o asociatie de chiriasi exista si un presedinte de asociatie (dintre chiriasi) sau este ales presedinte dintre proprietarii acelui imobil ? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc nou anl cu garanție până în 2022. este normal să fiu obligată să plătesc fond de reparații? mariana11111 mariana11111 Buna ziua, Vreau sa stiu daca locuiesc intr-un bloc ANL care este in garantie pana in anul 2022, este normal sa fiu obligata de catre administrator si ... (vezi toată discuția)
Scara bloc fara presedinte gyury gyury buna seara,sint proprietar al unui apartament la etajul 4 si ultimul ,imi ploua in tot apartamentul,probleme la hidroizolatie,nu avem presedinte pe scara ... (vezi toată discuția)