avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor recunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor recunoscut de tata

Din fericire am gasit acest forum, un adevarat sprijin pt toata lumea si m-am gandit sa va adresez o intrebare.O amica de-a mea a facut greseala de a se imprieteni in urma cu 2 ani cu un baiat cu care ulterior a facut un copil cu toate ca parintii acesteia au fost impotriva.nu o judec pt ce a facut mai ales ca acel copil este o adevarata binecuvantare, un inger.Cei doi nu erau casatoriti cand a venit pe lume copilul dar tatal l-a recunoscut si l-a trecut pe numele lui.Acum, cei doi sunt certati de vreo 7 luni si mama copilului vrea sa-l treaca pe numele ei intrucat tatal copilului nu si-a mai dat interesul fata de fiul lui,si nici vorba de pensie alimentara de la cearta lor.ce ar trebui sa faca, ce acte sunt neceare pentru acest lucru?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:51, 12 Ianuarie 2010
Poate sa faca asa ceva numai daca barbatul care a recunoscut copilul nu e tatal acestuia.
Exista o astfel de actiune dar nu ar putea fi admisa decat daca tatal biologic al copilului e altcineva.
Cum inteleg ca in speta nu e o astfel de situatie, nu are nicio sansa.
Trecand peste neintelegerile dintre parinti, copilul merita ingrijire si sprijin de la amandoi, astfel ca, o asemenea actiune a mamei nu este in interesul copilului daca mama este motivata numai de razbunarea fata de tata.
Poate solicita incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere.
Instanta competenta- instanta de la domiciliului paratului.
Se va efectua o ancheta sociala la domiciliul reclamantei.
Copilul nu este un bun pe care sa il treci pe numele unuia sau altuia.
Copilul are parinti iar acestia sunt trecuti la rubrica corespunzatoare din certificatul de nastere.
In masura in care se tagaduieste paternitatea nu are decat sa indice adevaratul tata si sa faca dovada ca minorul nu este copilul tatalui -actual-.
Insa trebuie sa aveti in vedere ca este in intereseul minorului sa aiba doi parinti.
Buna ziua
Reiau subiectul pentru a primi din partea celor avizati o parere legata de situatia mea: la nastere copilul a primit numele tatalui (desi am insistat pentru un nume combinat cu al meu), cateva luni mai tarziu acesta ne-a parasit, iar dupa 2 ani de zile as vrea totusi ca baiatul meu sa poarte acel nume combinat (consider ca e in beneficiul lui). In conditiile in care tatal nu si-a asumat absolut nici o responsabilitate in aceasta perioada si refuza orice discutie, imi este foarte dificil sa obtin un acord din partea lui. Care ar fi pasul urmator pentru mine?
Va multumesc in avans
Indiferent de comportamentul tatalui.Atata timp cat minorul a fost recunoscut detata,acesta va purta numele tatalui.
Nu puteti de cate ori va certati cu tatal copilului sa schimbati numele copilului.
Puteti formula actiune de incredintare a minorului si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Cred ca pensia astfel obtinuta, ii va fi mai de folos copilului decat purtarea unui nume reunit,de altfel cerere inadmisibila in legislatia romaneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul minorului biaa24 biaa24 Am o intrebare,si va rog sa-mi raspundeti.Am o cunostinta,are 17 ani si are un copil de 3 saptamani,tatal copilului are 21 ani.Fata sta la parintii tatal ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Adipetre94 Adipetre94 Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)