avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera legala

Buna ziua,
Conducerea firmei a decis ca ziua de 10 ianuarie sa fie zi libera platita si sa se lucreze in data de 24 ianuarie ( zi libera legala).
Un angajat are concediu medical in data de 10 ianuarie, deci nu beneficiază de zi libera platita.
Daca acest angajat lucreaza in data de 24 ianuarie este indreptatit sa i se compenseze cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile?
Este corecta compensarea timpului lucrat in ziua de sarbatoare legala - in speta data de 24 ianuarie- anterior datei, respectiv in data de 10 ianuarie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 24 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acel angajat lucreaza in data de 24 ianuarie este indreptatit sa i se compenseze cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

Nu mi se pare corecta compensarea timpului lucrat in ziua de sarbatoare legala - in speta data de 24 ianuarie- anterior acestei date.

Codul Muncii prevede ca : se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Altfel spus , dupa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale neplătite mihaela dobre mihaela dobre Buna ziua, M-am angajat recent intr-o companie IT și la primul salariu am descoperit ca ei nu plătesc zilele libere legale, in cazul de fata, ziua de 24 ... (vezi toată discuția)
Timp de munca cristichihaia cristichihaia Stimati domni si doamne , Va rog sa ma indrumati si sa-mi dati pe cit posibil un raspuns argumentat cit mai bine pentru a putea sta de vorba cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Zile libere de la stat. Basty87 Basty87 Buna ziua.daca se lucreaza in ziua libera de la stat,aceasta cum poate fii compensată?se va da o zi liberă compensatoare sau doua?sau se plăteste dublu ... (vezi toată discuția)