avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen de plata de 5 zile la o factura. Este legal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen de plata de 5 zile la o factura. Este legal?

Buna ziua,
In cazul in care o persoana fizica incheie un contract cu o persoana juridica, iar in contract nu este stabilit un termen de plata la inchierea contractului, cum se stabileste scadenta facturii? In cazul meu, firma in cauza a emis factura cu scadenta la 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii.
Este legal acest lucru? Nu exista un termen legal minim pentru cazurile in care nu este stipulat nimic in contract?
Inteleg ca in cazurile de acest gen intre persoane juridice, se aplica legea 72/2013. Exista un ceva asemanator pentru contracte intre persoane juridice si fizice?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:29, 24 Ianuarie 2019
Daca in contract nu este stabilit un termen de plata la inchierea contractului, inseamna ca nu este pentru ca asa au convenit partile. Caci nu e obligatoriu si se merge pe plata pe loc. De ce nu ati sesizat la semnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauzele abuzive în contractele încheiate între profesioniști Cristina Paisa Cristina Paisa După ce problematica comisioanelor abuzive din contractele de credit încheiate de către persoanele fizice cu băncile, a ținut prima pagină a ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 72/2013 – legea privind combaterea intarzierii la plata anadell anadell Urmatoarea clauza \\\\"plata avansului se face in ziua semnarii contractului\\\\" poate fi considerata clauza abuziva raportat la prevederile art.5 al.3 din ... (vezi toată discuția)
Penalizari si recuperare bani partener intracomunitar teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o abordez din punct de vedere legal. In urma unui contract de prestari cu o firma intracomunitara am emis ... (vezi toată discuția)